Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada Dil Okulları


 

Kanada dil okulları hakkında araştırma yapmaya başlamadan önce bilmek istediğiniz her şeyi burada bulabilirsiniz.

Kanada Dil Okulu

  • • Neden Kanada Dil Okulları?
  • • Kanada’da Dil Eğitimi
  • • Kanada Dil Okulu Programları
  • • Kanada Dil Okullarında Konaklama
  • • Kanada Dil Okulu Sonrası Kolej, Üniversite ve Yüksek Lisans
  • • Kanada'da Dil Eğitimi için 5 Popüler Şehir
  • • Kanada Dil Okulu Fiyatları
  • • Kanada Yaşam Maliyetleri
  • • Kanada Dil Okulu ve Çalışma İzni
  • • Kanada Öğrenci Vizesi
  • • Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile Kanada Dil Okulu


Neden Kanada Dil Okulları?

Yurtdışında İngilizce dil eğitimi denince son yılların en popüler destinasyonlarından biri olan Kanada ilk akla gelen ülkelerden biridir.

Kuzey Amerika kıtasının yaklaşık beşte ikisini kaplayan Kanada, Rusya’dan sonra dünyanın en büyük ikinci ülkesidir. 2020 yılı tahminlerine göre yaklaşık 38 milyon nüfusu olan ülkede yaşayanların çoğu Amerika sınırına yakın yerlerde konumlanmışlardır. Kanada, ayrıca 2019 ve 2020 yıllarında dünyanın en yaşanabilir 1. ülkesi seçilmiştir. Kanada birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmasından dolayı İngilizcenizi geliştirmenin yanı sıra ülkedeki farklı kültürleri yakından gözlemleme şansına ulaşırsınız. İngiltere ve Amerika’dan sonra Kanada öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ülkelerden biridir.

Çok kültürlü bir ulus olarak ön planda olan Kanada istatistiklerle göre de bu bilgiyi teyit etmektedir. Statistics Canada’nin 2016 verilerine göre 7,5 milyon insan başka bir ülkede doğup Kanada’ya göç eden insanlardan oluşmaktadır. Bu da Kanada nüfusunun neredeyse %21,9’una denk gelmektedir. Kanada bu özelliği ile en çeşitli nüfus yapısına sahip olan bir ülkedir. Kanada’da bulunan yabancı ülke nüfusunun çoğu Ontario, British Columbia, Quebec ve Alberta eyaletlerinde yaşamaktadır. Kanada ayrıca dünya ekonomisinin yaklaşık %50’sini temsil eden G8 ülkeleri arasındadır.

Kanada’da İngilizceden sonra ülkede en çok konuşulan ikinci dil Fransızcadır. Fransızca sadece en çok konuşulan dil değil ayrıca Kanada Devletinin resmi ikinci dilidir. Türk öğrenciler Kanada’yı genellikle İngilizce dil eğitimi için tercih etseler de Fransızcayı da öğrenmek isteyen öğrenciler için de ideal ülkeler arasındadır.

Özetle Kanada, insanlarının yalın ve düzgün İngilizcesi, konaklama ve yaşam standartlarının üst düzeyde olması, kaliteli dil okullarının bulunması yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak isteyenler için harika bir seçim olacaktır.

kanada-dil-okullari

Kanada'da Dil Eğitimi

Kanada'da dil eğitimi sunan kurumlarının çoğunluğu özel dil okullarıdır. Üniversiteler ve devlet okullarında da İngilizce dil eğitimi sunulmaktadır fakat özel dil okulları kadar yaygın değildir. Oldukça uzun yıllardan bu yana hizmet veren dil okulları sizi İngilizce öğrenmenin dışında ayrıca yükseköğrenim programına da hazırlamaktadır. Birçok dil okulunun Kanada’da bulunan kolejler ve üniversiteler ile ortaklaşa çalışmaları bulunmaktadır. Bundan dolayı dil eğitiminiz sonrasında lisans, yüksek lisans veya sertifika programına geçiş yapmayı planlıyorsanız özel dil okulları sizin için harika bir seçim olacaktır.

Ayrıca kendiniz veya çocuğunuz için doğru dil okulunu ararken araştırdığınız okulun “Languages Canada” tarafından akredite bir okul olduğundan emin olmanızda fayda var. Languages Canada, İngilizce ve Fransızca eğitimi veren dil okullarının uluslararası kabul görmüş kalite güvence standartlarını takip ettiği anlamına gelir. Languages Canada ayrıca Kanada hükümeti tarafından da tanınmaktadır.

Kanada dil okulları hakkında daha fazla bilgi edinmeye devam edelim.

Kanada Dil Okulu Programları

Kanada dil okulları öğrencilerin yaşlarına ve ihtiyaçlarına göre farklı program alternatifleri sunmaktadır. Genellikle 16 yaş ve üzeri olan öğrencilerin katıldığı kursların genel ismi yetişkin programları olarak anılmaktadır. Kanada’da bulunan bazı dil okulları yetişkin programlarına sadece yaz dönemi için 14 yaş ve üzeri olan öğrencilerini de kabul edebilmektedir. Kanada dil okullarında IELTS veya TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan bir sınava hazırlanmak amacıyla dizayn edilmiş bir programa katılmayı planlıyorsanız İngilizce seviyenizin belirli bir seviyede olması beklemektedir. Bu programlar haricinde Genel veya Yoğun İngilizce programlarında hâlihazırda bulunduğunuz seviyeden başlamanıza imkân tanınmaktadır.

Kanada dil okullarında eğitimler haftada minimum 15 saat olup, sınıf mevcudu genellikle 10-15 kişidir. Genellikle 16 yaş ve üzeri yetişkin öğrencileri kabul eden Kanada dil okulları müfredatında aşağıdaki programlar alternatifleri sunulmaktadır.

Kanada Genel İngilizce Programları : Genel ve Yoğun İngilizce kursları başlangıç, üst ve orta seviyede İngilizce dil bilgisine sahip olan öğrencilerin katılabileceği bir dil eğitim programıdır. Bu program sayesinde öğrenciler konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirirler. Programlar genellikle her Pazartesi günü başlayan esnek başlangıç tarihlerine sahiptir. Genel İngilizce kurslarında haftada minimum 20 ders / 15 saatlik bir program sunulurken, yoğun programlarda ise haftada 30 ders/22 saat İngilizce dersi verilmektedir. Programa her seviyeden öğrenci katılabilirken program sürenizin minimum 2 hafta olması gerekmektedir.

- Kanada Sınav Hazırlık Programları : Kanada’da bulunan dil okulları tüm dünyada geçerli olan IELTS ve TOEFL İngilizce dil sınav hazırlık kursları da sunmaktadır. Programda IELTS ve TOEFL sınavlarına özel olarak hazırlanan müfredat sayesinde sınav yapısına ve sınav tekniklerine daha iyi hazırlanabilirsiniz. Ayrıca birçok okul, resmi sınav öncesinde size deneme testi yaparak eksik kaldığınız konularda gelişim göstermenize destek olmaktadır. Sınav hazırlık programını 20 ders genel İngilizce programına artı olarak verilebildiği gibi, sadece sınav tekniklerini içeren kapalı bir program olarak da sunulabilmektedir. Programa katılım gösterebilmeniz için minimum Intermediate (B1) seviyesinde İngilizce bilmeniz beklenmektedir. Ayrıca programa katılım öncesinde okul tarafından programa uygunluğunuz bir test yapılarak kontrol edilmektedir. Özellikle Kanada’da üniversite, Kanada’da yüksek lisans veya sertifika programlarına katılacak olan öğrenciler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bununla birlikte Türkiye’de eğitim aldığınız üniversitede İngilizce hazırlık yılını geçmek veya hiç okumadan muaf olmak isteyenler içinde tercih edilmektedir. Özellikle Türkiye’de hâlihazırda İngilizce eğitim veren bir üniversiteye yerleşmiş olan öğrenciler okulun belirlediği skoru alamamaları durumunda hazırlık okumak zorunda. Bu durumda birçok öğrenci bir yıl Türkiye’de hazırlık okumak yerine yurtdışına gidip sınava orada hazırlanmayı tercih etmektedir. Daha kısa sürede kendilerini bu sınavlara hazırlayabilecekleri gibi eşsiz bir deneyim sahibi de olurlar.

- Kanada University Pathway Programları (Üniversite Hazırlık) : Kanada’da bir üniversite veya kolej bünyesinde eğitim almak isteyen öğrenciler için özel olarak tasarlanmış bir programdır. Program İngilizce seviyesi başlangıçtan ileri düzeye kadar olan her seviyeden öğrenciyi kabul etmektedir. University Pathway programı genellikle haftada 30 ders olarak verilmektedir. University Pathway’in en büyük avantajlarından biri, IELTS veya TOEFL şartı olmadan birçok üniversite veya koleje direkt olarak geçiş yapmanıza imkân vermesidir. Kanada dil okullarının hemen hemen hepsi birçok üniversite ve kolej ile ortaklaşa çalışmaktadır ve okullarda program geçişiniz için tüm gerekli bilgileri verecek danışmanlar bulunmaktadır.

- Kanada İş İngilizcesi Programları : İşinizde İngilizce kullanmanız gerekiyorsa ya da işe başlamadan önce pratiğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız sizin için en iyi program iş İngilizcesi sunan bir dil okuluna başvurmak olabilir. İş İngilizcesi programlarında öğrenciler birçok farklı konuda pratik yaparak İngilizcelerini pekiştirme imkânını elde ederler. Sunumdan, toplantıya, gerçek iş senaryolardan örneklere göre tasarlanan bu program sayesinde iş hayatınızda kendinizi daha güvende hissettirecek kelime dağarcığına, gramer, okuma ve konuşma hâkimiyetiniz artabilecektir.

- Kanada CELTA Programları : CELTA programı uluslararası düzeyde tanınmış ve saygın University of Cambridge’in bir parçası olan Cambridge English Language Assesment tarafından verilen bir sertifika türüdür. CELTA programı açılımı Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages‘dir. CELTA programının esas amacı ana dili İngilizce olamayan kişilerin belirli kurumlarda İngilizce öğretmeni olmasını sağlamasıdır. Program sayesinde İngilizce öğretme tekniklerini daha iyi kavrayacak gerçek sınıf ziyaretleri ile pratik yapma imkânını elde edebileceksiniz. Programa katılım gösterebilmeniz için üst düzeyde İngilizce dil bilginizin olması gerekmektedir ve ayrıca okulun size yolladığı bir testten geçmeniz gerekmektedir.

Kanada Dil Okullarında Konaklama

Kanada’da dil okuluna karar verdikten sonraki önemli aşamalardan biride konaklamadır. Kanada’da bulunan tüm dil okulları öğrencilerine aile yanı ve yurt konaklama alternatiflerini sunmaktadır. Kanada dil okulları programına katılan öğrencilerin birçoğu aile yanı konaklamayı tercih etmektedir. Ancak toplam eğitim süreniz, gidiş tarihiniz, konaklamalardaki müsaitlik durumu, sizin ihtiyaçlarınız, maddi olarak beklentileriniz gibi birçok faktöre göre en uygun konaklamayı bulmak önemlidir. Bu alternatifler dışında konaklamanızı kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Ancak konaklamayı kendiniz ayarlayacaksanız lokasyon, depozit ödemesi, sunulan imkânlar vb. birçok gibi kritere de dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Aşağıda aile yanı ve yurt konaklama alternatiflerini sizler için özetledik.

- Kanada'da Aile Yanı Konaklama : Aile yani konaklamanın en büyük avantajı Kanada kültürünü yaşayarak öğrenmektir. Aile yanında kalırken evdeki kişilerle İngilizce dilinde iletişim kurmanız gerekeceğinden dolayı okul haricinde de İngilizce konuşarak pratik yapabilme fırsatını elde edebilirsiniz. Aile yanında konaklama seçeneği yarım pansiyon yani kahvaltı ve akşam yemeği dâhil olarak verilmektedir. Bazı konaklamalarda ise tam pansiyon şeklindedir. Aile yani konaklamanın Kanada’da çok yaygın olmasının sebeplerinden biri yurt konaklamasına göre fiyatının daha uygun olması ve bir diğer sebebi de bazı eğitim kurumlarının yurt seçeneği sunmamasıdır.

- Kanada'da Yurt Konaklama : Kanada dil okullarının hemen hemen hepsi yurt konaklama alternatifini öğrencileri için sunmaktadır. Her yurdun kendine has bazı özellikleri vardır. Tek kişilik bir odada konaklayabileceğiniz gibi iki veya daha üç kişilik oda alternatifleri de bulunmaktadır. Yurt konaklamalarında genelde yemek dâhil olmadan kalınmakta, öğrenciler yemeklerini ortak alanlarda bulunan mutfaklarda yapabilmektedir. Bazı okullarda yurt seçeneği kısıtlı olduğundan kaydınızı erken yapmanız gerekmektedir. Ayrıca yaz dönemi kanada dil okuluna katılacak olan öğrencilerinde yerlerini erkenden rezerve etmelerini tavsiye ederiz. Yurt konaklamaları aile yanına göre daha yüksek fiyatlarda olmaktadır.

Kanada Dil Okulu Sonrası Kolej, Üniversite ve Yüksek Lisans

Kanada dil okulu programınızı başarıyla tamamladıktan ve yeterli seviyeye geldikten sonra öğrenim hayatınıza Kanada’da devam etmek istiyorsanız birçok seçeneğiniz olduğunu unutmayın. Yukarıda kısaca bahsettiğimiz University Pathway veya sınav hazırlığı programları sayesinde dil eğitiminiz sonrasında birçok farklı programa devam edebilirsiniz. Kanada’da kolej, üniversite, yüksek lisans ve sertifika programlarının olduğu birçok okul arasında size en uygun programı bulmak için Global Yurtdışı Eğitim danışmanları her zaman yanınızda olacaklar. Kanada’da bu saydığınız programlardan herhangi birine devam etmek istemeniz durumunda okul süresince haftada 20 saat çalışma iznine de sahip olabilirsiniz. Böylece masraflarınızın bir kısmını karşılayabilme imkânınız olabilir.

kanada-dil-okulu

Kanada’da Dil Eğitimi için 5 Popüler Şehir

1. Toronto : Ontario eyalatine bağlı ortalama 6 milyonluk nüfusuyla Kanada’nın en büyük şehri olan Toronto, birçok uluslararası öğrencinin ilk tercihlerinden biridir. Dünyanın en fazla göç alan ikinci şehri olan Toronto nüfusunun neredeyse yarısını Kanada dışında doğmuş göçmenler oluşturmaktadır. Yıl boyunca bulabileceğiniz festivallerde en sevdiğiniz sanatçıların konserlerini, performanslarını görme şansı bulabilirsiniz. Alışveriş ve gece hayati ile de popüler olan Toronto’nun toplu taşıma ağı çok geniş olup neredeyse istediğiniz her noktasına toplu taşıma ile ulaşma imkânınız vardır. Eğer basketbol ve buz hokeyi seviyorsanız birçok maçı yakından takip etme şansınız da olacaktır. 2019 yılında tarihinde ilk kez NBA şampiyonu olan Toronto Raptors ve diğer NBA takımlarının basketbol maçlarını izleme şansını yakalayabilirsiniz. Toronto dil okulları için tıklayınız.

Ontario gölünün kenarı boyunca konumlanmış olan en yaşanılası şehirlerden Toronto’da gezilecek pek çok yer bulunur. Aziz Michael Mezarlığı ve Aziz Paul Bazilikası tarihi anlamda en etkileyici yerlerdendir. Kraliyet Ontario müzesi şehirdeki çok sayıda müze içerisinde Kanada’nın en büyüğüdür. Her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Ayrıca CN kulesi, Kanada Harikalar Diyarı, Craigleigh Bahçeleri parkı, İçki Fabrikası ve Graffiti Sokağı (Rush Lane) da görülmeye değer yerler arasındadır. Kanada’nın Ontario ve Amerika’nın da New York eyaletlerinde bulunan Kuzey Amerika’nın en büyük şelalesi olan Niagara Falls’a gün içerisinde gidip gelebilirsiniz. Dünyanın en ünlü şelalelerinden biri olan Niagara Şelalesi Toronto’ya 130 km uzaklıkta olup arabayla 1,5 saat sürmektedir. Araba kullanmak istemeyenler için Niagara Şelalesine gitmenin en iyi yolu ortalama 2 saat suren otobüs veya tren yolculuğudur. Toronto ayrıca University of Toronto gibi önemli bir yükseköğrenim kurumuna da ev sahipliği yaptığından öğrenci şehri olarak da ön plana çıkmaktadır.

2. Vancouver : Kanada’nın en büyük 3. şehri olan Vancouver’un etkileyici yasam kalitesi ve kuzeyde bulunan diğer şehirlere nazaran kış aylarında daha sıcak olması sebebiyle uluslararası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen şehirlerden biridir. Vancouver’da ortalama 80 farklı ülkeden gelmiş olan binlerce uluslararası öğrenci vardır. Bu sayede farklı kültürleri keşfetmek ve bu kültürlerden arkadaş bulmak sizin için muhteşem bir fırsat olacaktır. Bu kadar kompakt bir şehirde yapılacak bir aktivite bulamamanız neredeyse imkânsız. Birçok festival, konser, opera, alışveriş ve birçok park bulabileceğiniz bu şehirde en kaliteli eğitimi alabileceğiniz birçok okul bulunmaktadır. 

Vancouver ‘ın hemen hemen her yerinde küçüklü büyüklü parklar yer aldığından parklar şehri olarak da anılmaktadır. Tarihi anlamda Gastown özellikle butikleri, restoranları, müzeleri ve galerileriyle turistlerin ilgisini çeken bir bölge olarak bilinir. Ayrıca Chinatown da tarihi anlamda Çin mirasının korunmaya çalışıldığı nadir yerlerdendir. Şehir merkezini mahallelerden ayıran False Greek ise şehrin en ünlü modern bölgesidir. Ayrıca Kanada Place, Stanley Park, Kraliçe Elizabeth Parkı ve VanDusen Botanik Bahçesi de mutlaka ziyaret edilmelidir. Vancouver sahilleriyle de ön planda olan bir şehirdir. The Times Higher Education Dünya Üniversiteleri arasında ilk 40 içerisinde yer alan The University of British Columbia, Vancuver’da bulunmaktadır. Öğrenciler Kanada’nın bu ılıman şehrinde hem eğitime doyacak hem de bu süreçte şehrin tüm güzelliklerinden faydalanabileceklerdir. Vancouver dil okulları için tıklayınız.

3. Montreal : Kanada’nın “kültürel başkenti” olarak bilinen Montreal çok kültürlü, çok dilli ve canlı bir şehirdir. Resmi dili Fransızca olan Montreal, yaklaşık 2 milyon nüfusu ile Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı olan en büyük şehridir. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olan McGill University ve University of Montreal’e de ev sahipliği yapan Montreal, dünya çapında birçok öğrenci için en popüler seçeneklerden biridir. Montreal’de bulunan bu üniversitelerden ikisi dünyanın en iyi ilk 70 üniversitesi arasındadır ve bu da kültürel bakımdan zengin olmasının dışında şehri en yüksek eğitim kalitesi arayan öğrenciler içinde ideal bir alternatiftir. Geniş bir toplu ulaşım ağına sahip olan Montreal’de güneşli günlerde yapabileceğiniz en iyi aktivite bisiklet kullanmak olabilir. Montreal 700 kilometrelik bisiklet yollarıyla Kuzey Amerika’nın en bisiklet dostu şehridir.

Kanada’nın kültür başkenti denince akla gelen şehri Montreal, ilginizi çekecek birçok mekâna ev sahipliği yapmaktadır. Lachine Canal, Montreal Botanik Bahçesi, Mont-Royal Dağı yeşil alanlarıyla ruhunuza iyi gelecek yerlerdendir. Eski Montreal Bölgesi, Notre Dame Bazilikası, Montreal Güzel Sanatlar Müzesi ya da Place Jaquis Cartier bölgesinde tarihi yaşayabilirsiniz. Dilerseniz metro hatlarıyla bağlanan bu Yeraltı Kentinde alışveriş yapabilir veya içeride kilise gezebilirsiniz. Montreal dil okulları için tıklayınız.

4. Calgary : Calgary şehrinin dinamikliğini şehre ayak bastığınız anda anlayabilirsiniz. Kanada’nın batısındaki Alberta eyaletinde bulunmaktadır. Calgary, yılda yaklaşık 333 gün güneşli gün ile Kanada’nın en güneşli şehridir. Ayrıca ülkenin enerji başkenti olan şehir birçok petrol ve gaz şirketine ev sahipliği yapmakta olup, ülkenin en hızlı büyüyen bölgelerinden biridir. UNESCO Dünya miras listesinin bir parçası olan Kanada Rocky Dağlarında bulunan Banff Parkına 127 km, arabayla yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktadır. Calgary dil okulları için tıklayınız.

5. Halifax : Özellikle Toronto ve Vancouver şehirlerine oranla daha uygun koşullarda yaşayabileceğiniz Halifax, Nova Scotia eyaletinin başkentidir. 400.000 civarında olan nüfusuyla yasam kalitesi ile öne çıkan şehirler arasındadır. Küçük bir şehirde yaşayıp kendinizi büyük bir şehirde yaşıyormuş hissi veren Halifax uluslararası öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen bir şehirdir. Ayrıca zengin bir ekonomiye sahip olan Halifax, akademik anlamda da yenilikçi olması ile birlikte bir eğlence cennetidir. Halifax dil okulları için tıklayınız.

Kanada Dil Okulu Fiyatları

Kanada dil okulu fiyatları gideceğiniz şehre, okula, toplam eğitim sürenize, katılacağınız programa ve güncel indirimlere göre değişkenlik göstermektedir. Kanada dil okulu fiyatları için tıklayınız. Ek olarak indirimli Kanada dil okulları listemize buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Global Yurtdışı Eğitim danışmanlarına ulaşarak güncel fiyatlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

kanadada-dil-egitimi

Kanada Yaşam Maliyetleri

Kanada dil okulu arayışında olan öğrenciler tarafından araştırılan ve tercih edilen 3 ülkeden biri olan Kanada’da yaşam maliyeti Amerika ve İngiltere’ye oranla daha uyguna denk gelebilmektedir. Öncelikle son yıllarda yaşanan kur dalgalanmalarına rağmen diğer para birimlerine oranla daha avantajlı olan Kanada Doları yasam maliyetlerini de aynı oranda etkilemektedir ve diğer ülkelere göre daha uygun maliyetlere gelmektedir.

Dil eğitimi alacağınız şehre göre değişkenlik gösterecek olan yasam maliyetleriniz büyük ve küçük şehir tercihinize göre farklılık gösterecektir. Bununla birlikte tercih edeceğiniz konaklama alternatifi de yaşam maliyetinizi etkileyen bir diğer faktördür. Dil okulu eğitim masraflarınızı çıkardıktan sonra, konaklama, yeme-içme, alışveriş, sosyal faaliyetler ve diğer masraflarınızı da göz önünde bulundurduğunuzda aylık ortalama ayırmanız gereken bütçeyi 1.000 – 1.200 Kanada Doları arasında düşünebilirsiniz. Aşağıda sizlere fikir vermesi açısından en çok tercih edilen Toronto, Vancouver ve Montreal şehirlerine ait bazı temel masraflarınızı gösteren tabloları bulabilirsiniz.


Toronto Vancouver Montreal
Kahve / Starbucks 3,00-5,70 CAD$
3,75-5,00 CAD$
2,5-4,5 CAD$
Su 1,30-3,00 CAD$
1,25-3,00 CAD$
1,00-2,25 CAD$
Fast Food Yemek 9,00-14,00 CAD$
9,00-11,00 CAD$
8,00-12,00 CAD$
Orta Sınıf Restoran 15,00-25,00 CAD$
13,00-20,00 CAD$
12,00-18,00 CAD$
Spor Salonu (aylık) 40,00-85,00 CAD$
35,00-70,00 CAD$
13,00-60,00 CAD$
Toplu Taşıma (tek biniş) 3.25 CAD$
2,50-3.00 CAD$
3.25 CAD$
Toplu Taşıma (aylık) 152 CAD$
95-130 CAD$
85 CAD$


Kanada Dil Okulu ve Çalışma İzni

Eğer Kanada’ya dil okulu için gidiyorsanız öğrenci vizesine sahip olsanız dahi bir çalışma izniniz olmayacaktır. Fakat Kanada dil okulu programınız sonunda sertifika, üniversite veya yüksek lisans eğitiminize başlarsanız haftada 20 saatlik yarı zamanlı çalışma iznine sahip olursunuz. Ayrıca programınızı tamamladığınıza eğer 1 yıllık bir diploma programını tamamladıysanız 1 yıl, 2 yıllık bir programı bitirirseniz ise 3 yıl ek çalışma iznine sahip olabilirsiniz. Ülkede verilen eğitimin kalitesi ve yüksek yaşam standartları dışında son yıllarda Kanada’yı popüler yapan etkenlerden bir diğeri de yabancılara sunduğu göçmenlik ve vatandaşlık haklarıdır. Kanada’nın çalışma ve oturma izni konusunda oluşturduğu programlardan biri de öğrencilere tanınan haklardır. Eğitiminizi tamamladıktan sonra verilen çalışma hakki sonrasında Kanada vatandaşlığına kadar uzanan bir serüven sizi beklemekte.

Kanada Öğrenci Vizesi

Her ülkede olduğu gibi Kanada’ya giriş için de geçerli bir vizeye sahip olmanız gerekmektedir. Kanada’da iki farklı türde vize vardır. Eğer 6 aydan kısa süreli bir eğitim programına katılacaksanız Kanada Ziyaretçi Öğrenci Vizesi, 6 ay ve üzeri bir eğitim programına gidecekseniz Kanada Öğrenci Vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ziyaretçi öğrenci vizesi Kanada’da uzatılamazken, öğrenci vizesinde eğer programınızı uzatmak istiyorsanız bu mümkün olmaktadır. Kanada Konsolosluğu resmi aracı kurumu VFS Global Services vasıtasıyla başvuru yapabileceğiniz öğrenci vizesi için gerekli belgeler genel olarak aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki evraklara ek olarak sizden farklı belge talep edilebilir. Global Yurtdışı Eğitim vize departmanı öğrencilerine kişi özelinde evrak listesi hazırlayarak vize başvuru aşamasından sonuçlanma süresine kadar olan tüm aşamalarda sadece kendi öğrencilerine yardımcı olmaktadır.

  • - Geçerli bir pasaport
  • - Biyometrik fotoğraf
  • - Katılmayı planladığınız eğitim kurumundan kabul mektubu. Kabul edildiğiniz üniversite veya eğitim kurumunun DLI (Designated Learning Institute) olması gerekmektedir.
  • - Mevcut standartlara göre, eğitim ücretinizi ödemek, yasam giderlerinizi karşılayacak kadar yeterli tutara sahip olduğunuzu gösterecek bir belge. Kısacası Kanada’da bulunacağınız süre içerisinde okul ve diğer yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlayan bir belgeye ihtiyacınız olacak.
  • - Sabıka kaydınızın olmadığını gösteren Adli sicil belgesi,
  • - Sağlık raporu talep edilmesi halinde sağlık raporu,
  • - Kanada’da alacağınız eğitimle ilgili bilgileri ve dil eğitimi için neden Kanada’yı tercih ettiğinizi anlatacağınız bir niyet mektubu. Konsolosluğa hitaben yazılması gereken niyet mektubunda Kanada’da eğitim almanın size kişisel ve mesleki anlamda nasıl fayda sağlayacağını, Kanada’da alacağınız eğitim suresi boyunca okul ücretinden diğer yaşam masraflarına kadar nasıl karşılayacağınızı, maddi kaynaklarınızı, belgelerlerle desteklemelisiniz.


Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile Kanada Dil Okulu

Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, yurtdışı eğitim sektöründe Türkiye’deki en eski ve en köklü firmalardan biridir. 1989 yılından bugüne 30 yıldan fazla bilgi birikimi ve tecrübesiyle yüzlerce öğrencinin geleceğine yön veriyor olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Global Yurtdışı Eğitim olarak öğrencilerimize Kanada dil okullarında ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz. İlk görüşmeden eğitiminizin sonuna kadar size her adımda destek oluyoruz. Dilerseniz bu adımları tek tek detaylandırarak hizmetlerimizle bilgi sahibi olmanıza yardımcı olalım.

1) Global Yurtdışı Eğitim ile ilk görüşme: Hangi ülkede ne tür bir program düşündüğünüz, hedefiniz, İngilizce seviyeniz, eğitim durumunuz, gibi önemli bilgiler size yardımcı olabilmemiz açısından ilk adımda gereklidir. Eğer ülke veya şehir seçiminizi henüz yapmadıysanız bizden bu konu hakkında da gerekli olan bilgileri alabilirsiniz. Size en doğru programları sunmak üzere, verdiğiniz bilgiler ışığında ilk görüşmemizde ihtiyacınız olan dil okulu alternatiflerinin yer aldığı bir çalışma yapmaktayız. Size sunduğumuz alternatifler arasında özel indirimi olan bir okul varsa bu bilgiyi ve eğer okul belirttiyse son kayıt tarihini de size vermekteyiz.

2) Size sunulan teklifler üzerinden uygun programa karar verme : Sizin ihtiyacınız özelinde yaptığımız çalışma sayesinde bütçenize ve yaşam standartlarınıza uygun olan alternatife daha kolay karar vermenizi sağlıyoruz. Sunduğumuz alternatifler arasından birini seçmeniz için konaklama, yaşam maliyetleri gibi detayların üzerinden özenle geçmekteyiz. Böylece karar verme sürecini tamamlamanıza yardımcı olmaktayız. Karar vermenizi takiben okula kayıt için gerekli evraklar listesini size ileterek kayıt sürecine geçiş yapmanıza destek olmaktayız.

3) Kayıt işlemleri : Kayıt aşamasında okula iletmek adına sizinle bir kayıt formu doldurmamız gerekmektedir. Bu aşamada okulun talep etmiş olduğu başvuru ücreti ödemesi gerçekleştirilir. Kişisel bilgileriniz ve kayıt formunuzla birlikte bilgileriniz okula iletilir. Ayrıca konaklama tercihiniz ve varsa özel bir talebiniz okula yollanır. Okul, konaklama ve havalimanı transfer gibi eğitiminizle ilgili tüm yazışmalar tarafımızca yapılmaktadır.

4) Vize işlemleri : Kayıt olmanızı takiben sizin özelinizde hazırlanan vize için gerekli evrak listesi hazırlanır ve size teslim edilir. Gidiş tarihiniz ve başvuru yapacağınız konsolosluğun yoğunluk durumuna göre önceden vize randevusu almamız gerekli ise bu bilgi mutlaka sizinle paylaşılır. Siz evraklarınızı hazırlarken okuldan kabul belgenizin gelmesinin ardından size bilgi verilir. Size daha önce iletilen evrak listesine göre hazırladığınız belgeler vize departmanımız tarafından kontrol edilir. Eğer varsa eksik evrakların en kısa sürede temin edilmesi istenir. Vize formları ülkeye uygun şekilde doldurulur, vize randevunuz ise bizlere belirtmiş olduğunuz müsaitlik durumunuza göre alınır. Vize başvurusunda birebir görüşme talep edilmesi durumunda danışmanlarımız ayrıca size bu konu hakkında detaylı bilgi aktarır.

5) Vize alımı ve yurtdışı dil eğitimi için hazırlık aşaması : Yurtdışına giriş için gerekli olan vizeniz çıktıktan sonra tarafımızca kontrol edilir. Ardından okul ile son onay işlemleriniz için gerekli yazışmalar yapılır. Bu arada eğer havalimanı transfer talebiniz varsa bu talep onayı okuldan istenir. Ayrıca hangi tarihte ve saatte gitmeniz gerektiği aynı şekilde hangi tarihte ülkeye geriş dönmeniz gerektiği bilgisi size tekrar verilir. İhtiyaç durumunuzda ise uçak bileti konusunda danışmanlarımız size yardımcı olmaktadır.

6) Sağlık Sigortası : Her ülke için olmasa dahi bazı ülkelerde sağlık sigortası yaptırmanız zorunludur. Eğer bir sağlık sigortası yaptırdıysanız poliçenizi almanız konusunda hatırlatma danışmanlarımızca size yapılmaktadır. Ancak eğer bir sağlık sigortasını yaptırmadan yurtdışına gidiyorsanız gene danışmanlarımız konusunda olabilecek aksilikler konusunda sizi bilgilendirmektedir. Zorunlu olmasa dahi Global Yurtdışı Eğitim tüm öğrencilerine yurtdışında kalış süreleri fark etmeksizin sağlık sigortalarını yaptırmalarını önemle tavsiye etmektedir.

7) Oryantasyon süreci : Tüm işlemleriniz bittikten sonra danışmanınız size gitmeden önce yanınıza almanız gerekenler, yolculuk süresince nelere dikkat etmeniz gerektiği, ülkeye vardıktan sonra pasaport kontrolünden konaklamaya nasıl ve ne şekilde varacağınıza kadar aklınıza gelen tüm soruları size doğru bir şekilde aktarmaktadır. Ayrıca okulun ilk günü saat kaçta okulda olmalısınız, yanınızda neler bulunmalı, banka hesabı vb. tüm sorularınıza da yanıt vermekteyiz.

8) Eğitim süresince ve sonrasında ihtiyaç anında Global yurtdışı Eğitim 7/24 size destek için hazır! Program süresince okulla ilgili veya yurtdışına alışma sürecinizle ilgili konularda size ve ailenize destek vermekteyiz. Konaklama değişikliği istediğinizde veya geçerli sebeplerle farklı bir konaklamaya geçmek zorunda hissettiğinizde bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Yurtdışındayken programınızı uzatmak isteyebilirsiniz. Dil programınız tamamlanıp ülkenize döndükten sonra bile yükseköğrenim programlarınız için her zaman bize ulaşabilirsiniz. Tüm ihtiyaç duyduğunuz anlarda eğitim sürecinizi en verimli şekilde geçirebilmeniz adına size destek olmak için 7/24 yanınızdayız.

Aşağıdaki şehirler menüsünden çalıştığımız Kanada dil okulları ve tüm detaylara ulaşabilir, daha detaylı bilgiler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Devamını Oku

 
  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED