Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Yaz Okulları

 

Yurtdışı yaz okulları hakkında araştırma yapmaya başlamadan önce bilmek istediğiniz her şeyi burada bulabilirsiniz.

Yurtdışı Yaz Okulu

  • • Yurtdışı Yaz Okulu Program Türleri
  • • Yurtdışı Yaz Okulu ve Konaklama
  • • Yurtdışı Yaz Okulu Kayıt Dönemi
  • • Yurtdışı Yaz Okulu Faydaları
  • • Global Yurtdışı Eğitim ile Yurtdışı Yaz Okulu


Yurtdışı yaz okulu 8-18 yaş grubunda olan öğrencilerin yaz tatil dönemlerinde katıldığı hem dil hem akademik hem de sosyal anlamda kendilerine katkı sağlayan bir programdır. Programlar genellikle Haziran başı başlayıp Ağustos sonuna kadar devam etmektedir. Ancak her okulun farklı tarih aralığı vardır. Yurtdışı yaz okulu programları minimum iki ve genellikle maksimum sekiz hafta sürmektedir. İngilizce eğitimi sunan yurtdışı yaz okullarına İngiltere, İrlanda, Amerika, Kanada, Malta, İskoçya veya İsviçre’de katılabilirsiniz. İngilizce dışında ise İspanyolca için İspanya, Almanca için Almanya veya Avusturya, Fransızca için Fransa veya İsviçre, İtalya için ise İtalya’da yer alan yurtdışı yaz okulu programları en ideal alternatiflerdir. Yurtdışı yaz okullarında standart bir program seçebileceğiniz gibi akademik, sanat veya spor ağırlıklı sunulan farklı bir program alternatiflerinden birini de tercih edebilirsiniz.

Yeni bir dili keşfetmenin ve öğrenmenin en iyi yolu o dilin konuşulduğu ülkede öğrenmektir. Dünyanın dört bir yanından gelen kişilerle arkadaşlık edecek, yeni bir ülkeyi keşfederek her gün yeni bir şeyler deneyeceksiniz. Ayrıca dil öğrenmenin yanı sıra çok sayıda çeşitli sosyal & sportif aktiviteler yardımıyla farklı ilgi alanlarınızı keşfetme imkânı bulacaksınız.

Yurtdışı Yaz Okulu Program Türleri

Yurtdışı yaz okulu programlarında birden fazla eğitim türü mevcuttur. Tamamen dil seviyenizi ilerletebileceğiniz bir program türü seçmenin yanı sıra sanat, spor, akademik veya kariyer seçiminize yönelik yurtdışı yaz okulu programları ile istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Yurtdışı yaz okulu program türleri aşağıdaki gibidir;

  • - Yurtdışı Genel Yaz Okulları
  • - Yurtdışı Yoğun Yaz Okulları
  • - Yurtdışı Akademik Yaz Okulları
  • - Kariyer Seçimine Yönelik Yurtdışı Yaz Okulları
  • - Yurtdışı Spor Yaz Okulları
  • - Yurtdışı Sanat Yaz Okulları


Yukarıda yer alan programları kısaca detaylandırmak gerekirse;

- Yurtdışı Genel Yaz Okulları : Standart sunulan yurtdışı yaz okulu programlarında öğrenciler haftada 20 ders (15 saat) sunulan dil eğitimi alırlar. Dil eğitiminin yanı sıra okulların düzenlemiş olduğu öğleden sonra ve akşam yapılan çeşitli sosyal ve sportif aktivitelere katılarak dil pratiği yapılabilmektedir. Ayrıca yine okulların düzenlemiş olduğu gezi programları sayesinde farklı kültürel, tarihi ve turistik merkezleri ziyaret edebilirsiniz.

- Yurtdışı Yoğun Yaz Okulları : Yoğun programlarda standart programa oranla ders sayınız daha fazla olmaktadır. Genellikle öğleden sonra yapılan aktiviteler yerine ek dersler alarak özellikle pratik ve gramer alt yapınızı daha kuvvetli hale getirebilirsiniz. Ders programı dışında okullar akşam düzenlenen etkinlikler ve hafta sonu organize edilen kültürel gezileri de program kapsamına almaktadır.

- Yurtdışı Akademik Yaz Okulları : Yurtdışı akademik yaz okulu programları genellikle sizi bir sınava hazırlar. Bu sınavlar çoğunlukla IELTS veya TOEFL olarak verilmektedir. Öğrenciler genel dil programlarına artı olarak sınav hazırlık programı alarak sınav teknikleri hakkında daha çok bilgi ve beceri sahibi olabilirler. Standart ve Yoğun programda olduğu gibi akademik yaz okulu programlarının da birçoğunda akşam düzenlenen etkinlikler ve hafta sonu düzenlenen kültürel geziler bulunmaktadır.

- Kariyer Seçimine Yönelik Yurtdışı Yaz Okulları : Özellikle dil seviyesi belirli bir düzeyin üzerinde olan öğrenciler için dizayn edilmiş bir yurtdışı yaz okulu programıdır. Programa katılım için genellikle istenilen minimum yaş 13’tür. Bu programda öğrenciler örneğin mühendislik, mimarlık, robotik, STEM, tasarım, işletme, yönetim vb. tercih edecekleri spesifik bir alanda eğitim almaktadır. Program sayesinde tercih etmeyi planladığınız mesleğin size göre olup olmadığını çok daha iyi kavrayabilirsiniz. Ayrıca bu programda okulun düzenlemiş olduğu aktivite ve gezi programlarına da katılım gösterebilirsiniz.

- Yurtdışı Spor Yaz Okulları : Bu program türünü tercih eden öğrenciler standart dil eğitiminin yanı sıra öğleden sonra tercih ettikleri spor alanında aktivitelere katılmaktadır. Özellikle futbol, tenis, basketbol vb. gibi çok tercih edilen spor dallarının yanı sıra binicilik, golf gibi farklı bir spor dalını da tercih edebilirsiniz. Spor yurtdışı yaz okullarında genellikle bu spor dalları profesyonel kişiler tarafından öğrencilere verilmektedir. Bu programda ayrıca akşam aktiviteleri ve hafta sonu düzenlenen kültürel geziler de bulunmaktadır.

- Yurtdışı Sanat Yaz Okulları : Özellikle piyano, tasarım & dizayn, moda, sahne sanatları, vb. bir sanat dalı ile ilgiliyseniz bu program türü tam size göre. Öğrenciler hem dil eğitimlerini geliştirip hem de tercih ettikleri sanat dalı üzerine eğitim alabilirler. Bununla birlikte aktivite ve gezi programları ile dil pratiklerini daha ileri düzeye getirme şansını elde ederler. Diğer program seçeneklerinde olduğu gibi müzik ve sanat yurtdışı yaz okullarında da akşam düzenlenen aktiviteler ve genellikle hafta sonu yapılan kültürel gezi programları da bulunmaktadır.

yurtdisi-yaz-okullari


Yurtdışı Yaz Okulu ve Konaklama

Yurtdışı yaz okullarında birden fazla konaklama alternatifi öğrencilere sunulmaktadır. Her okulun öğrencilerine sunduğu konaklama birbirinden farklıdır. Ancak en çok tercih edilen konaklama çeşidi kampüs içi sunulandır. Okulların sunduğu tüm konaklama alternatifleri ise;

  • - Kampüs içi konaklama
  • - Kampüs dışı konaklama
  • - Öğrenci yurdu (student residence)
  • - Aile yanı konaklama


Yukarıda yer alan konaklama alternatiflerinin özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

- Kampüs içi konaklama : Bu konaklama alternatifinde sınıflar, yatakhane, spor alanları vb. tüm olanaklar aynı kampüs sınırları içinde yer almaktadır. Kampüs içi konaklama alternatifi daha çok yurtdışı yatılı lise veya yurtdışı üniversite kampüslerinde sunulmaktadır. Özellikle ilk kez tek başına yurtdışına gidecek olan öğrenciler için de en çok tercih ve tavsiye edilen konaklama türüdür. Kampüs içinde konaklayacak olan öğrenciler yaş ve cinsiyete göre yatakhanelere ayrılır tek, çift veya paylaşımlı odalarda dünyanın farklı yerinden gelen öğrencilerle bir arada kalabilir.

- Kampüs dışı konaklama : Bu konaklama alternatifi daha çok üniversitelerin kampüslerinden sunulan alternatif için geçerlidir. Örnek vermek gerekirse University of Cambridge, Yale University, vb. gibi bazı üniversitelerde yatakhaneler ve sınıflar farklı binalarda genellikle birbirlerine 5-15 dakika yürüme mesafesindedir. Öğrenciler tek, çift ya da paylaşımlı odalarda konaklayabilmektedir.

- Aile yanı konaklama : Yurtdışı yaz okulu için tercih edilecek ülkenin kültürünü ve gerçek yaşamı yakından tanımanın en güzel yollarından biridir aile yanı konaklaması. Öğrenciler tek veya iki kişilik odalarda konaklamaktadır. Ayrıca tercih edeceğiniz şehre göre konaklama mesafeleri birbirinden farklı olacaktır. Örnek vermek gerekirse Londra, Boston veya Dublin gibi büyük bir şehirde okul ile aile yanı konaklama birbirine çok yakın olmazken, daha küçük şehirlerde yürüme mesafesinde ya da çok daha kısa bir toplu taşıma mesafesinde konaklanabilir.

- Student Residence : Bu konaklama alternatifi daha çok hem yetişkin (+18 yaş ve üzeri) hem de 8-18 yaş grubuna özel program sunan okullarda vardır. Öğrencilerin sınıfları ve konaklamaları birbirinden bağımsız binalarda olmaktadır. Student residence’lar genellikle okullara yürüme mesafesinde tek veya çift kişilik odalarda olmaktadır.


Yurtdışı Yaz Okulu Kayıt Dönemi

Yurtdışı yaz okulu programları için en ideal kayıt dönemi Şubat ayıdır. Yurtdışı yaz okullarına sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok yerinden talep olmaktadır. Özellikle Avrupa’dan gidecek olan öğrenciler planlarını erkenden yapmaktadırlar ayrıca genellikle vize alma problemleri yoktur. Bundan dolayı erkenden yerlerini rezerve etmektedirler. Türk öğrenciler için ise en ideal kayıt dönemi Şubat ayıdır. Yurtdışında bulunan yaz okullarının belirli kapasitesi bulunmaktadır bundan dolayı ne kadar geç kalırsanız yer bulabilme şansınız bir o kadar düşecektir. Ayrıca eğer bir vize almanız gerekiyorsa konsoloslukların yoğunluğunu da hesaba katmanız gerekecektir.

Yurtdışı Yaz Okulu Faydaları

Yurtdışı yaz okulu ile öğrenciler dil eğitimini geliştireceği gibi aynı zamanda kişisel olarak kendilerine farklılıklar katmasına imkân verecektir. Dünyanın birçok farklı ülkesinden veya şehrinden gelen öğrencilerle tanışarak bakış açınızı geliştirecek ve öğrenmek istediğiniz dili daha özgürce konuşarak kendinize olan güveniniz artacaktır. Ayrıca ileri dönemlerde yurtdışı lise veya yurtdışı üniversite programı planlıyorsanız bu planlarınızı yurtdışındaki okulları çok daha yakından görerek kararınızı daha erkenden verebileceksiniz. Aynı zamanda yurtdışı üniversite başvurularınızda henüz ortaokul veya lise çağındayken gerçekleştirdiğiniz yurtdışı yaz okulu programı CV’nize zenginlik katacaktır. Ayrıca öğrenciler bir birey olmayı öğrenecek ve ebeveyni olmadan bireysel olarak kararlarını alıp, gelecek planlarını da bireysel olarak planlayacaklardır.

Global Yurtdışı Eğitim ile Yurtdışı Yaz Okulu

Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak 1989 yılından bugüne binlerce öğrencimizin yurtdışı yaz okulu programlarını profesyonel bir şekilde organize etmekteyiz. Bireysel programlarımız dışında 25 yıldan uzun zamandan beri Bilfen Okulları yurtdışı yaz okulu ve yurtdışı projelerini organize etmekteyiz. Yurtdışı yaz okulu programına katılan öğrencilerimizin program süresi fark etmeksizin tüm herkese aynı hizmeti vermekteyiz. Aşağıda Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’nın yurtdışı yaz okulu programına katılan öğrencilerine sunduğu hizmetleri kısa bir özet halinde bulabilirsiniz.

  • - Ön görüşme yapılarak öğrencimizin ve velimizin isteklerinin anlaşılması.
  • - Öğrencimizin yaşı, istekleri ve hedefleri doğrultusunda en uygun alternatifleri araştırma.
  • - Kayıt öncesi tüm soruların eksiksiz bir şekilde aktarılması.
  • - Gerektiği durumlarda kayıt öncesi okul ile iletişime geçilmesi.
  • - Okul ile tüm yazışmaların yapılması (Kayıt bilgileriniz okula iletilerek yerinizin onaylanması, Konaklama ve diğer önemli isteklerinizin okula eksiksiz aktarılması, vb. gibi)
  • - Vize Danışmanlığı (Vize için gerekli evrak listesinin öğrencimizin özelinde sunulması, vize başvuru formunun tam ve eksiksiz olarak doldurulması, Konsolosluğun ve öğrencimizin müsaitlik durumuna göre vize randevusunun alınması, Okuldan gerekli vize başvuru belgenizin temini, vb. gibi)
  • - Sağlık sigortasının ayarlanması (İhtiyaç durumunda)
  • - Havalimanından transferlerin organize edilmesi
  • - Uçak bileti konusunda destek verilmesi.
  • - Öğrencimizin yurtdışında programı devam ettiği sürece ihtiyaç halinde veya acil durumlarda 7/24 desteğimizin kesintisiz sunulması.


Aşağıdaki ülkeler menüsünden çalıştığımız yurtdışı yaz okulları ve tüm detaylara ulaşabilir, daha detaylı bilgiler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Devamını Oku

 
  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED