Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dil Okulu İle Amerika’ya Gitmek

Amerika’ya Dil Eğitimi ile Gitmek

Amerika’da yaşamak, sizlere birçok farklı olanak ve deneyim sunabilir. Amerika çeşitli bölgeleriyle, farklı iklimleri ve kültürü ile karşımıza sık sık çıkabilmektedir. Amerika’nın büyüklüğü, farklı kültürleri barındırması, çeşitliliği, yaşam tarzı ve deneyimleri insanlar üzerinde oldukça büyük etkilere sahip olabilmektedir.

Amerika’daki büyük şehirlerde, kültürel etkinlikler, eğitim imkanları, iş olanakları ve birçok çeşitli yaşam tarzlarını da bulabilirsiniz. Çünkü New York, Chicago, Los Angeles gibi büyük şehirler çoğunlukla iş olanakları, sanat, eğlence, ve eğitim imkanları bakımından oldukça zengindir. Bazı insanlar için Amerika’nın sunmuş olduğu iş olanakları, eğitim fırsatları, çeşitli kültürleri ve eğlenceli aktiviteleri ile Amerika’da yaşama fikrini daha cazip hale getirebilmektedir.

Amerika’da yaşama planınızı yapmadan önce mutlaka hangi eyalet veya şehirde yaşamak isteyeceğinize ve o şehrin kültürel, ekonomik, sosyal yaşamını araştırmanız oldukça önemlidir.

Amerika’da Ulaşım

Amerika’da ulaşım, oldukça çeşitli toplu taşıma ağlarına sahip olan Amerika, özellikle büyük şehirlerde metro, otobüs, tren ağlarının çok fazla tercih edildiği ulaşım araçlarıdır. Bunun yanı sıra Amerika, özel araç kullanımını da oldukça tercih etmektedir. Genellikle kırsal bölgelerde veya merkeze uzak alanlarda özel araçlarını kullanılmaktadır. Amerika’da kara ulaşımı dışında hava taşımacılığı da sürekli olarak kullanılmaktadır. Ülkenin birçok bölgesinde bulunan havalimanlarından da anlaşılabileceği gibi iç hatlarda gerçekleşen uçuşlar oldukça aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Amerika’da Dil Eğitimi

Dil okulu ile Amerika’ya gitmek isterseniz Amerika’nın uluslararası öğrencilere eğitim konusunda oldukça kaliteli imkanlar sunduğundan emin olabilirsiniz. İngilizce öğreniminizin eğitim planlarınızın da dışında iş anlamında kariyer hayatınızdaki imkanlarınızı da olumlu yönde etkileyecek olan İngilizce, dil eğitimi alırken Amerika’nın köklü tarihi ve cezbeden kültürünü de deneyimlemenize olanak sağlayacaktır.

Dünya ülkelerinin en çok konuştuğu ortak dil olan İngilizce ve bu konuda ana dili İngilizce ülkeler arasında akıllara gelen ülkelerden biri olan Amerika, zengin kültürü, güçlü ekonomisi ve yüksek standartlarıyla sunmuş olduğu eğitimler ile adından sıklıkla bahsettirmektedir. İngilizce öğrenmek gibi bir niyetiniz var ise en doğru adres anadili İngilizce olan Amerika’da dil eğitimi diyebiliriz. İngilizce’yi öğrenirken ne kadar maruz kalırsanız o kadar hızlı ve pratik bir şekilde öğrenirsiniz. Maruz kalarak öğrenme yöntemi bütün dillerin öğrenme aşamasındaki en etkili yöntemlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden İngilizce öğrenme aşamasında İngilizce dilini konuşan insanlarla bir arada olmanız öğrenme hızınıza ve sürekli pratik yapmanıza yardımcı olacaktır.

Amerika’da Dil Okulları

Amerika’da dil okulları hakkında bahsedecek olursak eğitim kalitesi, konumu, köklü geçmişi ve dil okulu programları alternatifleri ile dikkat çekmektedir. Amerika, New York ve Los Angeles başta olmak üzere birçok dil okulu alternatifi de sunmaktadır Öğrencilerin sıklıkla duyabileceği dil okullarından bazılarını aşağıda listeledik:

- EC English : Günümüzde dünyadaki en önemli dil okullarından biri haline gelen EC English Language Centres, 1991 yılında kurulmuştur. EC İngilizce dil okulları her öğrencinin uyum sağlayacağı bir şekilde ve öğrencilere göre tasarlanmış çeşitli kurslarla eğitim sunmaktadır. Uluslararası öğrencilerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği EC English 2021 yılından bu yana New York, Los Angeles, Boston, San Diego, ve San Francisco’da bulunan 6 şubesi ile Amerika’da İngilizce dil eğitimi vermektedir.

- Kaplan International Languages : Amerikalı iş insanı Stanley Henry Kaplan tarafından 1938 yılında kurulan Kaplan International English, günümüzde vermiş olduğu eğitim kalitesi ile dünyadaki en saygın İngilizce dil eğitimi veren dil okullarından biri haline gelmiştir. 30+ dil programlarının da bulunduğu Kaplan, New York, Los Angeles, Boston, San Francisco-Berkeley, Chicago, Santa Barbara ve Seattle bölgelerinde aktif bir şekilde dil eğitimi vermeye devam etmektedir.

- ELS Language Centres : 1961 yılından bu yana dünyada 143’ten fazla ülkede 1.2 milyondan daha fazla öğrenciye hızlı ve etkili bir şekilde İngilizce eğitimi vermiştir. Amaçlarının tamamen İngilizce’de dil ve yetkinlik eğitimleri ile öğrencilere küresel dünyada iş hayatında rekabet etmeye, başarılı olmaya odaklanmaları öğrencilerdeki başarı oranını oldukça arttırmasına sebep olmaktadır.

- LSI International : 1965 yılından beridir kurulan LSI International, 5 yılın ardından Immanuel ailesi tarafından satın alınmasıyla LSI, 1970 yılından bu yana hızla gelişmeye devam etmektedir. 127 farklı ülkeden öğrenci ağırlayan LSI, 14 ülkede 14 şubeyle birçok uluslararası öğrenciye üstün kalitede eğitim hizmeti vermektedir.

- Kings Education : Frederick King tarafından 1957 yılında kurulan Kings Education, her yıl 60’tan fazla ülkeden katılım gösteren öğrencilere akademik yollarda uzmanlaşmış ve kaliteli dil kursları sunan bir eğitim kuruluşudur.

Amerika dil okulları hakkında detaylı bilgi için Amerika dil okulları sayfamıza göz atabilir veya daha detaylı bilgiler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Amerika’da Dil Eğitimi Programları

Dil okulu ile Amerika’ya gidip kalmak ve İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız bunun öncesinde hangi programın size ne kadar uygun olup olmadığına karar vermeniz önemli noktalardan biri olmaktadır. Amerika’da dil okulları yıl boyunca dil kurslarına katılım sağlamanıza imkan vermektedir. Sınavlara hazırlık, genel İngilizce, yoğun İngilizce veya akademik anlamda sizlere destek verecek İngilizce eğitimleri ile dikkat çekmeyi başaran Amerika dil okulu programları nelerdir göz gezdirebilirsiniz.

  • Genel İngilizce
  • Yoğun veya Süper Yoğun İngilizce
  • Akademik İngilizce
  • Mesleki İngilizce
  • Sınava Hazırlık
  • Özel Dil Kursları


Amerika’da Dil Eğitimi İçin Vize

Dil okulu ile Amerika planı yapan bütün Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu bulunmaktadır. Amerika’da başvuracağı dil eğitim program türü veya süresine göre Amerika Öğrenci Vizesi (F1) Amerika Ziyaretçi Vizesi (B1/B2) vize türlerinden birine başvurmaları gerekmektedir.

Amerika dil eğitimi için vize hakkında aklınıza takılan sorular için buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Amerika’da Sağlık Sigortası

Amerika’da dil eğitimi almayı düşünen bütün öğrencilerin uluslararası öğrenci sağlık sigortasının olması zorunludur. Uluslararası öğrenci sağlık sigortası, kendi ülkeleri dışında uzakta eğitim alan öğrencilerin yaptırmakla yükümlü olduğu bir prosedürdür. Sağlık sigortası öğrencilere sağlık hizmetleri ve hastanelere kolay erişim imkanı vermektedir. Amerika’da sağlık sigortası yaptırmanız sizin için oldukça faydalıdır. Amerika’daki birçok hastane, uluslararası sağlık sigortası yaptırmayan öğrencilerin tedavilerini reddedebilmektedirler. Bunun yanı sıra Amerika uluslararası sağlık sigortasını yaptırmayan veya yaptırdığını bildirmeyen öğrencilerin eğitimlerini başlatmamaktadır. Bundan dolayı eğitim sürecinizde herhangi bir aksaklık yaşamamak için önceden sağlık sigortanızı yaptırmanızı ve eğitime başlayacağınız okula bildirmenizi öneririz.

Amerika’da Dil Eğitimi Alırken Çalışmak

Amerika dil eğitimi alırken çalışmak konusunda maalesef ki çoğu ülkede olduğu gibi dil eğitimi amacı ile gitmek isteyen Türk vatandaşlarına dil eğitim süreci boyunca yasal bir çalışma izni vermemektedir. Yurtdışında dil eğitimi alırken yasal çalışma iznine sahip ülkeleri görmek veya bilgi almak için yurtdışı dil eğitimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED