Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika En İyi Üniversiteleri

Amerika'da Üniversite Eğitimi ve En İyiler

Amerika, dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Dünyaca ünlü araştırma üniversitelerinden prestijli sanat kolejlerine kadar, her öğrenciye uygun bir seçenek sunan 4.000'den fazla yükseköğretim kurumu bulunmaktadır.

Peki, Amerika'daki en iyi üniversiteler hangileridir? Bu sorunun tek bir cevabı yoktur, çünkü "en iyi" unvanı, öğrencinin bireysel hedeflerine, ilgi alanlarına ve bütçesine göre değişebilmektedir. Dünyanın en önemli eğitim merkezlerinden biri olarak kabul edilen Amerika yüksek öğrenim alanında sunduğu fırsatlar sadece yerel değil, aynı zamanda uluslararası öğrenciler için de oldukça caziptir.

Üniversitelerin kalitesi, dünya sıralamalarında ve mezunlarının başarısında kendini gösterir. Amerika’nın en iyi üniversiteleri için aşağıdaki listemizi inceleyebilirsiniz.

*Stanford University

Yenilikçi atmosferi ve geniş kampüsü ile Silikon Vadisi'nin merkezinde bulunan Stanford, teknoloji ve girişimcilik konularında uzmanlığıyla öne çıkmaktadır.

*Harvard University

Amerika'nın en eski üniversitelerinden biri olan Harvard, dünya çapında saygınlığıyla bilinir. Harvard, geniş bir lisans ve lisansüstü program yelpazesi sunar ve araştırma alanında lider konumdadır.

*Massachusetts Institute Technology  (MIT)

Bilim ve mühendislik alanında dünyanın önde gelen kurumlarından biri olan MIT, yenilikçi araştırmaları ve öğrenci merkezli eğitim yaklaşımıyla tanınmaktadır.

*Princeton University

Princeton, güçlü lisans programları ve dünya çapındaki araştırmalarıyla bilinir. Özellikle fen bilimleri ve beşeri bilimlerdeki programlarıyla övgü almaktadır.

*California Institute of Technology (Caltech)

Mühendislik, bilim ve matematik alanlarında önde gelen bir kurum olan Caltech, araştırma odaklı eğitimiyle bilinmektedir.

*University of California, Berkeley

Berkeley, mühendislik, bilim ve sosyal bilimlerde güçlü bir akademik program sunar. Ayrıca, araştırma ve inovasyonun merkezlerinden biridir.Yale ÜniversitesiYale, sanat ve beşeri bilimlerde mükemmelliğiyle öne çıkar. Eğitim ve araştırmaya verdiği önemle tanınır.

*University of Chicago

Chicago Üniversitesi, entelektüel zenginliği ve araştırma yoğunluğuyla tanınır. Sosyal bilimler ve ekonomi alanlarında önde gelen bir kurumdur.

*Johns Hopkins University

Tıp, mühendislik ve beşeri bilimlerdeki güçlü programlarıyla tanınan Johns Hopkins, araştırma odaklı bir eğitim sunmaktadır.

*Columbia Üniversitesi

New York'un kalbinde yer alan Columbia, geniş lisans ve lisansüstü programlarıyla tanınır. Özellikle işletme, hukuk, gazetecilik ve sanat alanlarında güçlüdür.

*Cornell Unıversity

Cornell University, Ivy League üniversiteleri arasında yer alır ve dünya çapında tanınan akademik mükemmeliyetiyle bilinir. 1865 yılında kurulan üniversite, öğrencilere geniş bir disiplin yelpazesinde benzersiz eğitim fırsatları sunmaktadır.

Ivy League

Amerika’da üniversite araştıryorsanız Ivy League terimini mutla duymuş olmalısınız. Ivy League, ABD'deki önde gelen 8 özel araştırma üniversitesi topluluğudur. Bu üniversiteler, yüksek kaliteli eğitim, araştırma olanakları ve prestijli akademik programlar sunarlar. Ivy League'e kabul edilmek oldukça rekabetçidir ve genellikle dünya çapında öğrencilerin ilgisini çeker. İvy League  üniversiteleri şunlardır:

  • Brown University (Providence, Rhode Island)
  • Columbia University (New York City, New York)
  • Cornell University (Ithaca, New York)
  • Dartmouth College (Hanover, New Hampshire)
  • Harvard University (Cambridge, Massachusetts)
  • University of Pennsylvania (Philadelphia, Pennsylvania)
  • Princeton University (Princeton, New Jersey)
  • Yale University (New Haven, Connecticut)


Ivy League üniversiteleri, uzun bir tarihe dayanan köklü bir akademik geleneğe, geniş bir akademik yelpazeye ve güçlü bir mezun ağına sahiptir. Bunlar, genellikle yüksek standartlara sahip, zorlu ders programlarına ve araştırma fırsatlarına odaklanan, küçük sınıflar ve yakın öğretim üyeleri ile bilinirler. Ayrıca, Ivy League mezunları genellikle iş dünyası, siyaset, sanat ve diğer alanlarda liderlik rollerini üstlenirler. Bu nedenle, Ivy League üniversiteleri, öğrenciler için kariyerlerine önemli bir başlangıç noktası sağlarlar.

Amerika Üniversite Fiyatları

Amerika üniversite fiyatları tercih edilecek bölüme ve üniversiteye bağlı olarak elbette değişiklik gösterebilmektedir. Çoğu ülkede olduğu gibi sosyal bilimler, sanat ve eğitim alanları görece daha uygun olabilirken, tıp, mühendislik, mimarlık gibi bölümlere daha yüksek maliyetlere sahip olabilmektedir. Genel bir fikir vermesi bakımından Amerika üniversite fiyatları hakkında yıllık 20.000 - 40.000 $ aralığında olduğunu belirtmek mümkün.

Amerika Öğrenci Vizesi

Dünyanın önde gelen eğitim merkezlerinden biri olarak Amerika’da , eğitim almak isteyen öğrenciler genellikle F1 vizesine başvurmaktadır. F1 öğrenci vizesine başvuru yapmak için öğrenciler, Amerika'da tam zamanlı bir akademik programda kayıtlı olmalı ve eğitim masraflarını karşılayabilecek maddi imkanlara sahip olduğunu kanıtlamalıdır.F1 öğrenci vizesi, genellikle öğrencinin eğitim programının bitim süresine kadar geçerlidir. Eğitim programı sona erdikten sonra, Amerika'da kalmak için geçerli bir nedeni olmadığı zamanlarda ülkeden ayrılmaları gerekebilir. Ayrıca F1 öğrenci vizesi ile tam zamanlı bir çalışma iznine sahip olmadığını, F1 vizesi için ayrı çalışma şartlarının da bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

Amerika üniversite ve Amerika yüksek lisans hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED