Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dünyanın En İyi Oyunculuk Okulları

Oyunculuk Eğitimi Alabileceğiniz En İyi Okullar

Sahne ışıklarının altında veya kameraların önünde bir karakteri canlandırmak olan oyunculuk mesleği, yalnızca meslek değil aynı zamanda sanat severler için bir tutkudur. Oyunculuk mesleğini tercih edenler için tercihlerine uygun eğitim ve deneyimler ile daha donanımlı bir oyuncu olma hayalinizi gerçekleştirmenizdeki ilk adım olacaktır. Oyunculuk okulları, oyunculuk sektöründe ilerlemek isteyenler için profesyonel bir şekilde eğitim ve yol gösterme fırsatlarını sunmaktadır.

Hayalinizdeki rol için ilk adımı atmanız için oyunculuk eğitimleri alarak kendinizi daha ileriye taşıyabileceğiniz gibi kendinize iletişim ve araştırma becerilerinizi geliştirip yaratıcı beceriler gibi birçok yetenek katıyor olacaksınız. Hedefiniz yurtdışında oyunculuk eğitimi almak ise giriş aşamalarına oldukça iyi bir şekilde hazırlanmanız gerekmektedir. Oyunculuk eğitimleri denilince akla genellikle Amerika ve İngiltere gibi ülkeler gelmektedir. Tabii bu ülkelerdeki okullarda eğitim almak istiyorsanız çoğunlukla dil yeteneğinize, GPA oranınıza ve en önemlisi bu sektördeki yeteneğinize bakmaktadırlar. Oyunculuk okullarının öğrencileri seçerken dikkat ettikleri unsurlar :

  • Karakterler ile kurulabilen bağlantı yeteneği
  • Hayal gücü yeteneğiniz
  • Titiz çalışma
  • Gelişmeye açık, meraklı ve risk alabilme yeteneği
  • Topluluk içerisinde çalışabilme
  • Mizah yeteneği
  • Dil ve ritim duygusu
  • Konsantrasyon yeteneği


Oyuncu olmak doğal yeteneğinizin yanında disiplinli bir çalışma da gerektirmektedir. Oyunculuk okulları, disiplinli ve gelişime açık öğrencilere sahne içerisinde ve kamera önünde kendilerini nasıl öne çıkarabileceklerini ve parlayacaklarını öğretmek için en ideal ortamlardan biridir. Oyunculuk okulları öğrenciler için teorik bilgilerin yanında pratik bilgileri de sunarak öğrencilerin oyunculuk dünyasının işleyişini ve beklentilerini daha kolay anlayabilmelerine destek olur.

Neden oyunculuk okuluna gitmeliyim, oyunculuk yeteneğine sahip olup ya da olmamak elbette önemli bir etken olacaktır. Fakat oyunculuk okullarına katılarak, oyunculuk dersleri almanız kariyer hayatınızda daha hızlı ilerlemenize ve rekabetçi meslek hayatında ön planda olmanıza oldukça katkısı olacaktır.

Dünya’nın En İyi Oyunculuk Okulları

Oyunculuk eğitimi almanızın birden fazla olumlu yönü bulunmaktadır. Tabii bu eğitim sürecinizde iyi okullarda eğitim almanız da sizler için önemli olacaktır. Sizler için derlediğimiz dünyanın en iyi oyunculuk okullarından bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

University of California - Los Angeles

Amerika’nın en iyi oyuncularının yer aldığı bir ortamda çalışma imkanı sunabilen eşsiz bir okuldur. UCLA 1882 yılında kurularak, drama bölümü ile sektörde ilham veren oldukça büyük isimlerden bazılarının eğitim aldığı bir okuldur. James Dean , Richard Rush, Frank Marshall, Milo Ventimiglia, Alexander Payne, Kelly Marie Tran, Tim Robins, Ben Stiller, Jayne Mansfield ve Francis Ford Coppola gibi birçok ünlü oyuncu ve yönetmenlerin mezun olduğu okuldur.

Juilliard School - New York

Dünyada en seçkin sahne sanatlarının eğitimini alabileceğiniz bir okul olan Juilliard School, 1905 yılında kurulan özel bir eğitim kurumudur. Juilliard School’a başvuran öğrenciler oldukça zorlu bir elemeden geçmektedirler. Okulun oyunculuk eğitiminde kabul oranı %6 olması da öğrenciler için biraz zorlayıcı olmaktadır. Juilliard School oldukça kaliteli eğitimleri ile Robin Williams, Adam Driver, Jessica Chastain gibi dünyaca ünlü oyuncuların mezun etmiştir.

Royal Academy of Dramatic Art - Londra

İngiltere’de oyunculuk eğtiimi almak isterseniz, sizler için en uygun şehirlerden biri Londra’dır. 1904 yılında kurulab ve İngiltere’de en saygın okullar arasında yer alan Royal Academy of Dramatic Art dünyanın en ünlü aktörlerinin yetiştirildiği kaliteli eğitmenlerin bulunduğu bir okuldur. Okulun en ünlü mezunları arasında oyunculukları ile bilinen Ralph Fiennes, Clive Owen, Vivien Leigh, Kenneth Branagh gibi oyuncular bulunmaktadır.

Yale School of Drama - New Haven

Dünyanın en ünlü ve en iyi oyunculuk okulları arasında yer alan Yale School of Drama, Kabul edilmenin oldukça zor olduğu bir okul olmasının yanı sıra okulda kalabilmenin de zor olması ile de bilinmektedir. Yale School of Drama okuluna girmek oldukça ayrıcalıklı bir durum olacaktır. Okul aynı zamanda Tony ödülünü en çok alan ve Oscar ödül törenlerinde adını sıkça duyduğumuz bir çok yetenekli oyuncuları mezun etmiş bir okuldur. Paul Newman, John Turturro, Merly Streep gibi bir çok yetenekli oyuncular bu okuldan mezun olmuştur.

Guildhall School of Music and Drama - Londra

İngiltere’de yer alan ve oyunculuk okullarının en prestijlilerinin arasında bulunan Guildhall School of Music and Drama, 1880 yılında kurulmuş köklü tarihi ile ünlenmiştir. Guildhall School of Music and Drama oyunculuk eğitimlerinin yanında lisansüstü, konservatuar ve tiyatro programlarının da bulunduğu bir okul olmaktadır. İngiltere gibi tiyatronun ve film endüstrisinin oldukça ünlü olduğu bir ülkede olmanın sizlere katacağı bir çok avantajlardan faydalanabilirsiniz. Joseph Fiennes, Daniel Craig, Orlando Bloom gibi dünyanın tanınan oyuncularının mezun olduğu bir okuldur.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED