Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

En iyi İngilizce Öğrenme Uygulamaları

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Uygulamalar

Günümüzde dünyada en yaygın konuşulan dillerden biri olan İngilizce, iş dünyasında, seyahatlerde veya akademik alanlarda oldukça işe yaradığından birçok insanı ingilizce öğrenmeye mecbur hale getirmiştir. Böylece insanlar artık internetten ingilizce öğrenmenin yollarını araştırmaya ve kendilerini bu alanda geliştrimeye çaba göstermeye başlamıştır. Çoğumuzun elinin altında kullanabileceği hiç vakti olmasa bile günde 10-15 dk gibi bir zaman ayırarak ingilizce dilini geliştirmeyi tercih edebileceği bazı uygulamaları daha fazla kullanıldığını görüyoruz. Bugün sizlere en iyi İngilizce öğrenme uygulamaları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

  • Duolingo : Daha çok oyunlaştırılmış ve temel dil bilgisini geliştirmeye yönelik bir uygulamadır. Çoğunlukla mobil uygulaması tercih edilir. Ancak web sürümü de bulunmaktadır. Duolingo’nun English Test uluslararası geçerliliği olan bir İngilizce yeterlilik sınavı da bulunmaktadır. Bu sınava belirli bir ücret karşılığında girebilir, Amerika, Kanada, İngilitere gibi ülkelerin eğitim kurumlarında geçerliliği olan bir dil sertifikası edinebilirsiniz. Duolingo’nun temel seviye kullanımı ücretsizdir. Fakat reklamların kaldırılmasını ve ek özelliklerin olmasını istediğiniz takdirde premium özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Ücretlendirmeler zaman zaman paket seçeneklerine göre değişebilmektedir. Bundan dolayı en güncel fiyat bilgisi için resmi web sitesine bakabilirsiniz.


  • Cambly : İngilizce öğrenmek isteyenlerin tercih ettiği anadili ingilizce olanlar ile konuşma imkanınızın bulunduğu eğitmenler tarafından ders alabileceğiniz harika bir platformdur.Cambly kullanmak için hesap oluşturduktan sonra aylık veya yıllık olarak belirli bir ücret karşılığında üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Ücretlendirmeler paketlere ve saatlik kullanıma göre değişkenlik gösterebilir. Geniş yaş aralığı olan ve çocuklara özel program da sunan uygulamanın güncel fiyat bilgisi için resmi web sitesine bakabilirsiniz.


  • Busuu : Dil bilgisi ve kelime dağarcığının geliştirilmesi açısından oldukça faydalı bir uygulama olan Busuu, resmi sertifika edinebileceğiniz uzman öğretmenler tarafından online eğitim alabileceğiniz bir platformdur. Ücretsiz temel sürümü mevcuttur. Yine isterseniz reklamsız ve ek özelliklere sahip olmak için premium özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Ücretlendirmeler paketlere, aylık veya yıllık kullanımlara göre değişkenlik gösterebilir. Güncel fiyat bilgisi için resmi web sitesine bakabilirsiniz.


  • Quizlet : Öğrenme veya öğretme süreçlerinde destek sağlayan bu platformda kullanıcılar kendi alanlarında farklı farklı kelime kartları oluşturup bunları gözden geçirerek İngilizce öğrenme süreçlerini destekleyebilirler. Ücretli ve ücretsiz sürümü mevcut olan bu uygulamada temel kullanım için ücretsiz sürümden faydalanabilirsiniz. Ücretli sürümde reklamsız, özel öğrenme özellikleri ve özelleştirilmiş kartlardan oluşan setler de bulunmaktadır. Ücretlendirmeler hakkında güncel fiyat bilgisi için resmi web sitesine bakabilirsiniz.


  • Memrise : Dil öğrenirken kelime ve kalıpları aralıklı tekrar yöntemi kullanarak öğrenme oranınıza katkı sağlayabilecek bir platformdur. Temel sürümde ücretsiz kullanımı bulunan Memrise aylık veya yıllık olarak da belli bir ücret karşılığında ek özellikler sunabilmektedir. Ücretlendirmeler hakkında güncel fiyat bilgisi için resmi web sitesine bakabilirsiniz.


  • Mondly : İngilizce dahil 33 dilin de öğrenmesini amaçlayarak geliştirilmiş olan Mondly ücretli veya ücretsiz bir şekilde kursların bulunduğu bir platformdur. Kullanıcı dostu da diyebileceğimiz bir arayüze sahiptir. İngilizce dilini öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlamıştır. Uygulamayı indirdikten sonra üyelik oluşturup ücretli ve ücretsiz sürümünden faydalanabilirsiniz. Ücretlendirmeler hakkında güncel fiyat bilgisi için resmi web sitesine bakabilirsiniz.


  • Babbel : Farklı bir bakış açısıyla uygulamayı ilgi duyduğunuz alnalara odaklı çevrimiçi bir dil öğretme uygulamasıdır. Yaklaşık 15 dakikalık derslerle İngilizce dil geliştirmenizde fayda sağlamaktadır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra seviyenize uygun kurslarla başlayabilirsiniz. Aylık veya yıllık aboneliklerle kullanabileceğiniz Babbel, ücretsiz deneme sürümünü değerlendirmenizin ardından seçeceğiniz aboneliklere göre ücretli bir şekilde kullanabileceğiniz bir platformdur. Ücretlendirmeler paketlere, aylık veya yıllık kullanımlara göre değişkenlik gösterebilir. Güncel fiyat bilgisi için resmi web sitesine bakabilirsiniz.


  • BBC Learning English : İngilizce öğrenmeye dayalı bu platformda çoğunlukla Videolar, podcastlar, haber akışları ve hikayeler bulunur. BBC Learning English kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Hesap oluşturduktan sonra ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.


  • BBC World Service - 6 Minute English : Uluslararası yayın yapan BBC’nin sunmakta olduğu radyo hizmetidir. 6 Minute English programı ise dil öğrenmeye odaklı 6 dakikalık podcastlerden oluşan dilbilgisi, kelime dağarcığı ve telaffuz geliştirme konularında oldukça başarılı bir platformdur. Her bölümü farklı farklı içeriklerden oluşmaktadır. BBC’nin bunun gibi birçok uygulamasına ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.


  • British Council-Learn English : British Council İngilizce eğitim konusunda uluslarası öncülerden biridir. Learn English uygulamasında adı altında çeşitli dil becerilerine yönelik kaynaklar bulunmaktadır. Belirli kurslar ve sertifikalar dışında çoğu seçeneği ücretsiz kullanabileceğiniz bir platformdur.


Bunun gibi daha birçok İngilizce öğrenmek için en iyi uygulamalar kategorisine alabileceğimiz platformlar bulunmaktadır. Bahsetmiş olduğumuz yazıda ücretli veya ücretsiz İngilizce öğrenme uygulamaları internetinizin olduğu veya bazı uygulamalar için gerek olmadığından çevrimdışı olduğunuz çoğu yerde kullanabilmeniz mümkündür. Bazı uygulamalarda deneme sürümleri bulunmaktadır sürüm sonrası memnun kalırsanız aylık veya yıllık üyelikler için belli bir miktar ödeme yaparak uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Genel olarak İngilizce dil öğrenme aşamasında desteklemek açısından tercih edilme oranlarının yüksek olduğu uygulamaların neler olduğundan bahsetmiş olduk.

Çevrimdışı Dil Öğrenme Uygulamaları

İngilizce öğrenmeye başlayanlar zaman veya mekan farketmeksizin faydalanabilecekleri çevrimdışı dil öğrenme uygulamaları olup olmadığını da merak ediyor. İnternetsiz dil öğrenme uygulamalarından bazılarına göz atabilirsiniz.

  • Dil Öğrenme Klavuzu
  • Lingualeo
  • Speaky
  • Babbel
  • Rosetta Stone
  • Pimsleur
  • Duolingo (çevrimdışı çalışabilir ancak ilerlemelerde veya içerik indirmelerde kısıtlamalar bulunabilir.)


İnternetsiz bir ortamda kullanabileceğimiz uygulamalardan bahsetmişken internetin bulunmadığı bir ortamda sözlük veye çevirilerden de kısaca bahsedelim. Çevrimdışı İngilizce sözlük kullanmak için Dictionary (OED) veya Webster's Dictionary sözlüklerinin dijital versiyonlarına ve çevrimdışı İngilizce çeviri yapmak istediğinizde ise Google Translate’de önceden indirdiğiniz dil için çevrimdışı kullanımından faydalanabilirsiniz.

Uygulamaların yanı sıra ingilizce öğrenme kursları olarak Open English ,Udemy gibi platformlardan destek alabilirsiniz. Birçok alternatifin olduğu sayısız ingilizce kursları bulunmaktadır. İngilizce öğrenmek için dizi ve film önerileri almak isterseniz bu konuda detaylı bilgilere web sitemizdeki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED