Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Podcast Önerileri

İngilizce Podcast Önerileri

Yaşamımızın birçok alanında İngilizce ile gün içinde sık sık karşılaşmaktayız. Günümüzde eğitim, iş, günlük ve sosyal hayatımızı kolaylaştırmak için İngilizce bilmek artık istek değil, ihtiyaç haline gelmiştir. Bundan dolayı İngilizce öğrenmek isteyen bireylerin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Ve neredeyse çoğumuz İngilizceyi öğrenme sürecimizin en kısa zamanda daha hızlı ve etkili sonuçlar vermesini beklemekteyiz. Bu çok kolay olmasa da elbette İngilizce öğrenmenin püf noktaları ve farklı yolları bulunmaktadır.

Bunlardan biri de İngilizce podcast dinlemektir. Hem farklı ve yeni bilgiler öğrenerek hem de eğlenerek İngilizce öğrenmek istiyorum diyorsanız boş zamanlarınızda podcast dinlemek sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. İngilizce öğrenim sürecinde günlük hayatınıza dahil edeceğiniz podcastler gelişiminiz için büyük fayda sağlayacaktır.

Podcast Nedir?

Podcast, müzik, konuşma ya da sohbetlerden oluşan sesli bloglardır diyebiliriz. Boş zamanlarınızda, çalışırken, bir işle uğraşırken dinleyebileceğiniz Podcasti modern bir radyo olarak da düşünebilirsiniz. İngilizce podcast dinlemek öğrenim sürecinde dinleme becerilerinizi oldukça geliştirecektir. Dilin nasıl kullanıldığını, sözcük ve cümle kalıplarını görmenizi sağlayacaktır. Üstelik bunun için ayrı bir zaman ayırmanıza da gerek kalmayacak. Araba kullanırken, yolda yürürken veya yemek yaparken birçok işinizi hallederken aynı zamanda dinleyeceğiniz, İngilizcenizi geliştirecek çok faydalı bir yöntemdir. Son zamanlarda İngilizce öğrenmek isteyen bireyler tarafından oldukça rağbet gören ve tercih edilen yollardan biridir.

İngilizce Geliştirmek için 7 Podcast Önerisi

Learn English

British Council tarafından hazırlanan Learn English, başlangıç düzeyinde olan bir podcasttir. İngilizce öğrenmeye yeni başlayan bireyler için oldukça ideal bir yayındır. Müzakereler üzerine kurulu olan bu podcast aynı zamanda günlük hayattan kelime ve durumları da kapsıyor. Aynı zamanda içeriğinde sohbet ve tartışmalar da bulunduran Learn English size İngilizce yetkinliği kazandıracaktır. Her bölümünü indirebilir ve podcastlerin sonunda bulunan kısa quizleri çözerek yeni öğrendiğiniz kelimeleri test edebilir, kendinizi deneyebilirsiniz.

This American Life

Amerika Birleşik Devletleri’nde en sevilen dil öğrenme yayınlarından biridir diyebiliriz. This American Life içerisinde birbirinden farklı İngilizce hikayeler bulunmaktadır. Sunucular her hafta farklı konulardan, duygusal anlardan, şaşırtıcı olaylardan, komik hikayelerden bahsediyor. Ortalama her bir bölümü dinleyiciler tarafından yaklaşık bir milyon defa indirilmektedir. Bu uygulama ülkemizde de dil öğrenim sürecinde etkili olduğu için oldukça tercih ediliyor. Aynı zamanda bu yayınlarda Amerikan yerlileriyle yapılan röportajlara da yer verilmektedir. Böylelikle Amerikan İngilizcesine aşina olarak ve bölgesel Amerika aksanlarını da öğrenerek harika bir yol izlemiş olursunuz. Ayrıca heyecan verici ve sürükleyici hikayelerle keyifli anlar da geçireceksiniz.

Luke’s English Podcast

Luke’s English Podcast, adından sıkça bahsettiren ve oldukça tercih edilen bir podcast serisidir. Bu podcast serisi Londra’ da tanınan bir öğretmen olan Luke tarafından yayınlanmaktadır ve adını ondan almaktadır. İngiliz aksanıyla İngilizce öğrenmek isteyenler için harika olan bu podcastte her yayın tıpkı bir sohbet gibi geçmektedir. Birçok bölümümü olan bu İngilizce podcast serisinde Luke, tek anlatıcıdır. Komik hikayelerden bahsediyor hatta günlük olayları bile komik bir dille anlatıyor. Bu yüzden sıkılmadan, eğlenerek İngilizce öğreniyorsunuz. Hızlı tempoda konuşmaması ve günlük ifadeler kullanmasından dolayı kolayca takip edilebilir.

Easy Stories in English

Sahibi Ariel Goodboy’un kendi yazdığı ve seslendirdiği mini hikayeleri içeren bir podcasttir.Bu mini hikayeler hem bilgilendirici hem de keyiflidir. Hikayelerin konusu, seviyesi, türü, kelime sayısı ve öğreneceğiniz kelimeler podcast tanıtımında veriliyor. Böylelikle tanıtıma bakıp sizin için uygulan podcastleri dinleyebilirsiniz. Telaffuz konusunda oldukça başarılı olan bu podcast, gelişiminizde büyük fayda sağlayacaktır.

The English We Speak

British Broadcasting Corporation tarafından hazırlanan bir podcast serisidir. Başlangıç ve orta seviyeye sahip olan bireyler için oldukça iyi bir seridir. İngilizce temeline sahip olanlar için ideal bir seçim olacaktır. Bu podcastler çok uzun değil akıcıdır. Cümleler oldukça anlaşılır ve kelime telaffuzlarına çok dikkat edilir. Kullanılan dilde gündelik dil hakimdir. Güncel durumları ve günlük konuşma diyalaoglarını konu alan bu podcast, dinlediğini anlama becerinizi oldukça geliştirecektir.

Voice of America

Oldukça popüler olan bu podcast, başlangıç ve orta seviyeye sahip olan bireyler için çok yararlı olacak bir podcast seçimidir. İlginç bilgiler içeren bu podcastte haftalık gündem, dünyadan haberler, Amerika’da yaşam, bilim ve gündelik konular da yer almaktadır.Normalden daha yavaş bir konuşma stili hakimdir. Dinleme egzersizi yapmak için harika bir podcast serisidir.

6 Minute English

BBC içeriği olan bu podcast ile İngilizce öğrenmeyi daha eğlenceli hale getireceksiniz. Günlük hayatımızda karşımıza çıkabilecek durumlar ve olayları anlatmaktadır. Nick ve Alice arasında geçen, farklı konular hakkında olan konuşmalardan oluşmaktadır. Dinleme ve kelime bilginizi geliştirebileceğiniz güzel bir uygulamadır.

İngilizce Podcast Dinlemenin Faydaları

  • Kelime dağarcığınızı genişletir.
  • Telaffuzunuzun gelişmesine yardımcı olur.
  • Farklı aksanlar duyman fırsatı sağlar.
  • Dinleme ve anlama becerilerinizi geliştirir.


İngilizce öğrenmenin en etkili yollarında biri hiç şüphesiz yurt dışında dil eğitimi almaktır. İngilizce'nin anavatanı olan İngiltere, İngilizce'yi doğru ve etkili bir şekilde kullanabileceğiniz en iyi destinasyonlardan biridir. İngiltere dil okulları hakkında detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz.

İngilizcenizi geliştirmek için farklı yöntemler arıyorsanız ve İngilizce öğrenmenin yolları hakkında daha fazla bilgi için bu link üzerinden web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED