Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulları Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

İngiltere Dil Okullarında Sunulan Konaklama Seçenekleri

İngiltere dil eğitimi süreciniz içerisinde okul seçimi sonrası vereceğiniz en önemli kararlardan biri olan konaklama seçeneklerini sizler için detaylandırdık. Hangi şehirde ve okulda okumaya karar verirseniz verin öğrencilerin en çok tercih ettiği farklı tip konaklama çeşitleri vardır.

Aile Yanı Konaklama (Host Family)

Aile yanı konaklama seçeneği diğer konaklama alternatiflerine göre fiyatının uygunluğu ve İngiliz bir ailenin yanında kalmanın size sunacağı avantajları sayesinde en çok tercih edilen konaklama seçeneklerinden biridir. Aile yanı konaklamada size ait özel bir odanız olabileceği gibi odanızı biriyle paylaşabileceğiniz farklı alternatifler de vardır. İngilizce pratik yapmak, İngiliz kültürünü daha yakından tanımak için çok iyi bir alternatif olan aile yanında konaklamanın artıları olduğu gibi eksi yanları da olabilmektedir. Eğer Londra gibi büyük bir şehirde dil eğitimi almayı planlıyorsanız aile yanı konaklamanız ve okul arasındaki mesafe toplu taşıma ile minimum 20-30 dakika arasında olacaktır. Ancak eğer daha ufak bir şehirde dil eğitimi alacaksanız konaklama ve okul arasındaki mesafe minimum 15 dakika yürüme mesafesine düşecektir. Bu sayede okul ile konaklama arasında ulaşım masrafından tasarruf edebileceksiniz. Aile yanı konaklama alternatifine yarım pansiyon (kahvaltı ve akşam yemeği) dâhil konaklama alabileceğiniz gibi yemek dâhil olmadan da konaklamanızı tercih edebilirsiniz. Eğer çok sosyal biri değilseniz aile yanı konaklama okul dışında pratik yapmanız için en iyi seçeneklerden biri olabilir. Çoğu zaman bu konaklama seçeneğini tercih eden kişiler konakladıkları aileleriyle kalıcı dostluklar kurabilmektedir.

Öğrenci Yurdu Konaklama (Residence)

İngiltere dil okullarının hemen hemen hepsinin sunduğu diğer bir konaklama alternatifi yurt konaklamasıdır. Yurtlarda tek kişilik odada kalabileceğiniz gibi çift ya da üç kişilik odalarda da konaklayabilirsiniz. Her yurdun kendine has farklı özellikleri bulunmaktadır ve genellikle yurtlar okula yürüme mesafesinde veya toplu taşıma ile kolay ulaşılabilir konumda olmaktadır. Okulların yurdunda genellikle mutfak, banyo gibi alanları diğer konaklayan öğrencilerle paylaşırsınız. Ancak tek kişilik bir odada özel banyo ve özel mutfaklı bir diğer alternatif konaklama seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Okul yurdunda iki ya da üç kişilik oda alternatifini seçmeniz durumunda ise, birlikte kalacağınız diğer öğrencinin profilini okula iletmeniz durumunda eğer mümkünse talebinize uygun öğrenci/öğrencilerle eşleşme yapılabilmektedir. Yurtlarda genelde bir evde ihtiyacınız olan tüm düzen mevcuttur. Yatak, çalışma masası, gardırop gibi bir oda içerisinde sizin için elzem olan bütün parçalar bulunur. Bunun dışında, çarşaf, havlu, olası ihtiyacınıza göre mutfak malzemesi gibi malzemeleri genellikle kendiniz götürmelisiniz. Hemen hemen her kampüsün kendi güvenliği bulunmaktadır. İngiltere dil okuluna kısa veya uzun dönem fark etmeksizin okulun kampüsünde kalmak size birçok fayda sağlayacaktır. İlgili web sitesinden daha okula başlamadan önce kampüs detay ve görsellerine ulaşabileceğiniz gibi kampüslerin videolarını da izleyebilirsiniz. Bu sayede daha okula gitmeden yaşayacağınız yer hakkında detaylı bilgiye ulaşmış olursunuz.

Öğrenci Evleri (Student House)

Okulda kalacağınız yurtlardan farklı olarak genelde ortak banyo ve mutfak konseptiyle öğrenci evi konaklama alternatifi de bulunmaktadır. Bazı öğrenci evlerinde en-suite yani banyolu odalar da konaklayabilirsiniz. Bu konaklama alternatifinde öğrenci evlerinde birçok ulustan farklı öğrencilerle birlikte aynı binada yaşama şansı elde edebilirsiniz. Öğrenci evleri genellikle okullara minimum 15-20 dakika yürüme mesafesinde veya toplu taşıma ile kolay ulaşabileceğiniz bir bölgede bulunmaktadır.

Ev ya da Oda Kiralama

İngiltere'de dil eğitimine gidecek olan öğrenciler için diğer bir seçenekte ev ya da oda kiralama olabilir. Dil okullarına üniversite ve yüksek lisans eğitimine kıyasla daha kısa sürelerde gidildiği için genelde yukarıda bahsettiğimiz ilk iki seçenek sizin için daha uygun olabilir. Fakat yine de kendi evinizde kalmak ya da oda kiralamak isterseniz gitmeden araştırmaya başlamanızda fayda var. Diğer türlü İngiltere’ye vardığınızda geçici kalacak bir yer ayarlamak ve okulla birlikte aynı anda da kalacak yer bakmanız gerekecektir. Ev ya da oda kiralamaya karar verdiyseniz programınız başlamadan önce güvenilir internet sitelerinden araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. Ulaşım sorunu olmaması açısından gideceğiniz okulun adresine yakın yerlerde ev bakmanızı tavsiye ederiz. Evde kalmak istemeniz durumunda kontrat şartlarını dikkatlice gözden geçirip ekstra masraflara dikkat etmenizde fayda var. Ödemeniz gereken bir depozito var mı, elektrik, su gibi faturaların nasıl ödeneceği, kiraya dahil olup olmadığı, binanın güvenliği gibi konularını detaylıca araştırmanız gerekmektedir.

İngiltere’de dil eğitimi almayı planlıyorsanız Global Yurtdışı Eğitim danışmanlarıyla iletişime geçebilir veya İngiltere Dil Okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED