Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Dil Eğitimi için En Popüler Şehirler Hangileridir?

İngiltere Dil Eğitiminde En Çok Tercih Edilen Şehirler

Londra'da Dil Eğitimi

İngiltere’nin başkenti olan Londra, nüfus çeşitliliği, birçok istihdam fırsatı ve sosyal çevre oluşturma fırsatları değerlendirildiğinde en iyi şehirlerden biri olmaya devam ediyor. Londra’da alacağınız kaliteli eğitimin dışında şehrin kendi marka bilinirliliği sayesinde aldığınız eğitimler CV’nizde işverenler tarafından sizi ön plana çıkaracaktır. Birçok diğer şehre göre pahalı olmasına rağmen çok paralar harcamadan da sosyalleşebileceğiniz birçok etkinlik bulabilirsiniz Londra’da. 8 Kraliyet parkına ve 3.000’den fazla açık alana sahip olan Londra’nın %47’sı yeşil alandan oluşmaktadır ve bu özelliği Londra’yı dünyanın en yeşil başkentlerinden biri yapmaktadır. İngilizce derslerinizden sonra dinlenebileceğiniz, arkadaşlarınızla sosyalleşebileceğiniz, yürüyüş ya da spor yapabileceğiniz bir park bulamamanız neredeyse imkânsız. Londra parkları dışında genellikle ücretsiz olan birçok müze ve galeriye sahiptir. Bunların dışında mutlaka görmeniz gereken müzeler arasında, V&A (Victoria ve Albert Müzesi), British Museum, Tate Modern, Natural History Museum, National Galery, Design Museum, Science Museum ve London Transport Museum gibi müzeleri listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.

Bir başka sosyalleşebileceğiniz aktivite de Londra’nın pazarlarıdır. Hafta sonlarınızı değerlendirmek için harika yerler olan bu pazarlarda klasik modayı, antikaları ve çiçekleri seviyorsanız sizin için heyecan verici bir yer olabilir. Londra’nın en meşhur yerlerinden olan Covent Garden’da Sokak performansçılarının gösterilerini izleyebileceğiniz gibi Apple Market’te yer alan küçük dükkânları ziyaret edebilirsiniz. Bir diğer önemli yer ise gece hayatı, alışveriş mekanları veya dünya mutfağından esintiler bulacağınız restoranları ile meşhur Soho’dur. Ayrıca dünyanın farklı yerlerinin yemeklerini deneyebilmek için Borough Market’i, çiçekler ve bitkilere ilginiz varsa Columbia Road Market’i, antika ve mücevherler için Portobello Market’i veya kıyafetlere ilginiz varsa Camden Market veya Spitalfields’i ziyaret etmenizi öneririz.

Bournemouth'da Dil Eğitimi

Uluslararası öğrencilerin Birleşik Krallık’ta İngilizce öğrenmek için en popüler destinasyonlarından biri olarak tercih ettiği Bournemouth akredite birçok okula ev sahipliği yapmaktadır. Dorset’in en büyük şehri olan Bournemouth klasik bir İngiliz kıyı şehrinin tüm özelliklerine sahip olup geniş ve kumlu sahili İngiltere’nin en iyilerinden biridir. Bu sahile Bournemouth şehir merkezinden muhteşem güzelliklerde olan ve büyük alanlara sahip bahçeler içinden geçerek ulaşabilirsiniz. Trenle Londra’dan 1 saat 50 dakikada kendinizi yaklaşık 11 km uzunluğundaki kumlu plajda bulabilirsiniz. Ödüllü plajı dışında gece hayatı, sanat ve kültür ortamı ve daha fazlası Bournemouth’u yabancı öğrencilerin eğitim alması için mükemmel bir yer haline getirmektedir.

Brighton'da Dil Eğitimi

Yaklaşık 300.000 olan nüfusu ile İngiltere’nin Güney kıyısındaki en büyük sahil şehri olan Brighton, harika plajları, gece hayatı, müziği ve değişik dükkânlarıyla ünlüdür. Prens Regent ve sonrasında da George IV için deniz kenarında inşa edilen The Royal Pavilion dışarıdan bakıldığında Hint tarzı olarak dizayn edilmiş olup, iç mekân tasarımı da Uzak Doğu saraylarına göre dizayn edilmiştir. Festivalleriyle ünlü olan Brighton, Londra’ya trenle bir saat uzaklıkta yer almaktadır. İngiltere’nin en büyük sanat festivali olan Brighton Festivali her yıl ortalama 150’den fazla müzik, tiyatro ve dans etkinliğinden oluşur ve yılda ortalama 150.000 ziyaretçi sadece bu festival için Brighton’a gelir.

Oxford'da Dil Eğitimi

Oxfordshire’ın kalbinde bulunan ünlü üniversite şehri “Rüya Gören Kuleler Şehri” olarak bilinen Oxford İngilizce öğrenmek için çok sayıda farklı okul ve kurs seçeneği bulabileceğiniz en popüler şehirler arasında yer alır. Heathrow Havaalanına ortalama 70km uzaklıkta bulunan şehir, trenle Londra’ya ortalama bir saat uzaklıktadır. Tarihi Saxon zamanlarına dayanan bu şehre yolculuğu İngiltere’nin beynine yapılan bir yolculuk olarak değerlendirebilirsiniz. Okuldan kalan boş zamanlarınızda arkadaşlarınızla birlikte İngiltere’nin en büyük sarayı olma özelliğine sahip olan ve 11. Marlborough Dükü ve Düşesine ev sahipliği yapan ayrıca da Sir Winston Churchill’in doğum yeri olan Blenheim Saray’ını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Hayranlıkla gezeceğiniz sarayda dev bir labirent ve bir de kelebek evi bulunmaktadır. Blenheim Saray’ına neredeyse tam bir gününüzü ayırabilirsiniz. Thames Nehri'nde sandal gezisi, Oxford Botanik Bahçesi ve dünyanın en eski üniversite müzesi olan Ashmolean Sanat ve Arkeoloji müzesi de görmeniz gereken yerler arasındadır. Birçok farklı dil okulu bulacağınız Oxford’da kendinize göre bir okul ve program bulmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Cambridge'de Dil Eğitimi

Cambridge, İngiltere’de İngilizce öğrenmek için en popüler şehirlerden biri olup, şehir genelinde bir çok dil okulu bulunmaktadır. Cambridge trenle Londra’nın yaklaşık 50 dakika kuzey doğusunda bulunmaktadır. En ünlü üniversite şehirlerinden olan Cambridge ünlü kolejlere, müzelere ve görkemli binalara ev sahipliği yapmaktadır. Birçok kafe, restoran ve publara ev sahipliği yapan bu şehirde boş vaktinizin kalmayacağına emin olabilirsiniz. Okul dışında aktivitelerden kalan zamanlarınızda Cambridge Üniversitesi'nin Botanik Bahçesi’nde yürüyüş keyfi yapabilir veya Corpuş Christi College Taylor Kütüphanesinde bulunan 24 ayar altın Grasshopper’ı (Corpuş Clock) görebilirsiniz. Ek olarak, 1920 yılında kurulmuş olan Fitzbillies’de geleneksel bir ikindi çayı için gitmenizi tavsiye ederiz. Ünlü bilim adamları tarafından tasarlanmış yerleri keşfedip Cambridge’in sizde kalıcı anılar bırakmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan University of Cambridge’in en meşhur kolejlerinden olan King’s College, Trinity College veya Pembroke College’i zirayet etme imkânı bulabilirsiniz. Ayrıca Cambridge şehrinde bulunan Cam nehrinde doğal güzellikler içinde bir gezintiye çıkıp, punting adı verilen tekne turlarına da katılabilirsiniz.

Manchester'da Dil Eğitimi

Manchester, İngiltere’nin Kuzey-batı bölgesinde bulunmakta ve ülkenin 3.büyük şehri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sanayileşmenin ve endüstrinin ilk adım atıldığı şehir olmasıyla dikkat çeken Manchester, Londra ve Edinburgh’tan sonra en çok ziyaret edilen şehir unvanını taşımaktadır. Şehir çok sayıda tiyatro, müze, konser salonu bulundurmasıyla da önemli bir kültürel zenginliğe sahip olduğunu göstermektedir. Tarihi yapıları ve Victoria tarzı, görkemli, gösterişli ve süslü yapılarıyla da her yıl dünyanın sayısız ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Manchester bir öğrenci şehri olarak da gösterilmektedir. Özellikle bünyesinde yer alan University of Manchester ve Manchester Metropolitan University sayesinde her yıl pek çok farklı ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Manchester’i en ünlü iki futbol takımıyla tanımayan yoktur herhalde. Manchester United ve Manchester City dünyanın en ünlü iki futbol takımlarındandır. Londra’dan uçakla 1 saat, trenle 2 saat uzaklıkta olan Manchester, geniş bir toplu ulaşım ağına sahip olmasının yanında ayrıca mükemmel bir bisiklet dostudur. Şehirde bisikletler için özel ayrılmış şeritler vardır. Birçok vintage giyim mağazasına, plak dükkânlarına sahip bohem bir havası olan Northern Quarter bölgesini keşfedebilirsiniz. Genel olarak diğer İngiliz şehirlerden daha ucuz olması uluslararası öğrenciler için cazip olup birçok okul seçeneği de sunmaktadır.

Yukarıda İngiltere dil okulları en çok talep gören şehirleri sizler için sıraladık. İngiltere dil okulları ve daha fazla şehir alternatifine buradan ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED