Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’de Mühendislik Okumak

İngiltere’de Mühendislik Lisans Eğitimi

Birleşik Krallık’ın en büyük ve en popüler ülkesi olan İngiltere, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasına giren kurumlara ev sahipliği yaptığı dünyaca bilinmektedir. Her yıl açıklanan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarında ilklerde birçok üniversitesinin olması eğitim kalitesinin somut bir başarı göstergesidir.

Her yıl dünyanın 150’den fazla farklı ülkesinden gelen binlerce öğrenci, İngiltere’nin çok kültürlü atmosferinde eğitim almaktadır. Üstelik lisans eğitiminin süresinin 3 yıl olması öğrenciler için ayrı bir cazibe noktasıdır. Tabii ki öğrencilerin akademik başarısı ve dil yeterlilik düzeyi direkt İngiliz öğrencilerle birinci sınıftan başla noktasında oldukça önemli bir etkendir.

Her üniversitenin kabul şartları farklılık göstermektedir. Fakat akademik başarı ve dil yeterlilik maddesi neredeyse her üniversite de ortak sayılabilecek bir kabul şartıdır. Bu şartları karşılamayan öğrenciler birinci sınıfa başlamadan 1 yıl süren “Foundation Year veya International Year One” denilen hazırlık eğitimlerini alarak hem İngiliz eğitim sistemi sürecine adapte olmakta hem de dil seviyelerini yükselterek İngiliz öğrencilerle eğitim alacak düzeye gelmektedir. Öğrenciler dinleme, konuşma, okuma ve yazma gibi dört temel dil becerisi kazanarak kendilerini sadece okulda ve derslerde değil sosyal çevresinde de oldukça rahat ifade edecek, kolaylıkla çevre oluşturabilecek seviye de öz güven sahibi olacaktır.

İngiltere’de üniversite okumak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği bölümler arasında mühendislik, tıp, hukuk, sanat vb. gibi bölümler ilk sıralarda gelmektedir. Özellikle mühendislik alanını tercih eden öğrenciler makine mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği gibi çeşitli alanlardaki bölümlere öncelik vermektedir.

İngiltere’de Mühendislik Eğitimi

Her yıl binlerce öğrenci mühendislik eğitimi almak için İngiltere’ye seyahat etmektedir. Amerika veya Almanya’ya göre İngiltere’de mühendislik eğitimi daha kısa sürmektedir. Mühendislik, dizayn ve yaratıcılığın önde olduğu bir alan olarak bölüme ilgili öğrencileri kendine çekmektedir. Öğrenciler bu bölümde pratiklik, mantıklı düşünme, kapsamlı bir perspektif sahibi, problem çözme kabiliyeti gibi özelliklerini geliştirme olanağı bulmaktadır.

Köklü bir meslek olan mühendisliği dünyada yüksek sıralamalı mühendislik üniversitelerinin bulunduğu İngiltere’de eğitim almak her açıdan öğrenciye ayrıcalık ve avantaj kazandıracaktır. İngiltere’de lisans eğitimi genel olarak 3 yıl sürmektedir. Bunun beraberinde bölümlere göre staj zorunluluğu ile 4 seneyi bazı mühendislik alanlarına bağlı olarak da 5 seneyi de bulabilmektedir. Eğer hazırlık eğitimi de alırsanız bu süre bir sene daha uzamaktadır.

- İngiltere Mühendislik Başvuru

Mühendislik bölümünü İngiltere’de okumak isteyen öğrenciler başvuru süreçlerine bir yıl önceden başlaması gerekmektedir. Eylül ayında başlayıp Ocak ayından önce süreci tamamlamak gerekmektedir. Bazı bölümlere göre başvuru sürecinin süresi değişiklik göstermektedir. Evrak toplama ve hazırlama süreci sizleri beklediği için o aşamaya bir an önce başlamakta fayda vardır.

İngiltere’de üniversitelere başvurular UCAS sistemi aracılığı ile yapılmaktadır ve en fazla 5 üniversiteye başvurulabilmektedir. Başvuru formunu tamamlarken öğrencilerin yanlarında lise diplomaları, dil yeterlilik skor belgesi, niyet mektupları gibi belgelerin bulunması sisteme eksiksiz bilgi girilmesi açısından önem arz etmektedir.

Bölümlere göre değişiklik gösterse de dil yeterliliğinizi ispatlamak için sizden IELTS skoru olarak en az 6.0 – 6.5 istenebilmektedir. Bazı mühendislik bölümlerinde bu akor 7.0 olabilir. Mühendislik için üniversiteler öğrencilerden iyi bir akademik ve teknik İngilizce bekleyebilmektedir.

İngiltere’de mühendislik okumak isteyen öğrencilerin başvuru esnasında istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde ve zamanında karşı tarafa ulaştırmaları gerekmektedir. Öğrenciler, kendilerinden istenen niyet mektubu veya Personel Stattment/Essay yazılarında neden İngiltere’de eğitim almak istediklerini, gelecek planlarını, akademik geçmişlerini vb. gibi konuları açıklayıcı, yaratıcı şekilde karşı tarafa aktarması beklenmektedir.

Mühendislik okumak ve o sürece hazırlanmak zorlu bir aşamadır. Kaliteli eğitim veren köklü üniversiteleri ile dikkatleri üzerine çeken İngiltere’de mühendislik okumak istiyorsanız bu süreçte yanınızda olmaktan mutluluk duyarız. Sizde bilgi istek formlarımızı doldurarak ya da buradan bizimle iletişime geçerek randevu alarak ofisimizi ziyaret edebilir detaylı bilgi için görüşme sağlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED