Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Üniversite

İngiltere Üniversiteleri 

İngiltere'de yer alan üniversiteler dünyanın en saygın ve iyi eğitim kalitesi ile sadece kendi vatandaşlarına değil ayrıca her sene ülkesine gelen binlerce uluslararası öğrenciye kapılarını açmaktadır. Dünyanın en eski üniversiteleri olan University of Cambridge ve University of Oxford'a ev sahipliği yapan İngiltere üniversiteleri dünya üniversite sıralamalarında da haklı bir üne sahiptir. Son yıllarda Türk öğrencilerinin de ilk tercihi arasında olan İngiltere üniversiteleri eğitim sistemi, İngiltere'nin en iyi üniversiteleri, giriş koşulları vb. tüm detaylara yazımızda yer verdik.

Londra Üniversiteleri 

Elbette, İngiltere üniversiteleri araştırırken Londra üniversiteleri ilk tercihlerden olmaktadır. Londra, İngiltere'nin hem başkenti hem de en büyük şehri olması ile dikkat çekmektedir. Ayrıca Londra'da diğer şehirlere oranla çok fazla üniversite bulunmaktadır. Hatta Londra üniversiteleri incelendiğinde dünyanın en iyilerinin bu şehirde yer aldığını görebileceksiniz. Öğrencilik hayatınızda ise oldukça hareketli bir atmosfere sahip olan Londra'da neredeyse sıkılmak için hiç vaktiniz kalmayacak! İşte Londra'nın en ön planda çıkan üniversitelerinden bazıları;


ingiltere-en-iyi-liseler

İngiltere'nin En İyi 10 Üniversitesi

Dünyanın en iyi üniversiteleri her sene Times Higher Education ve QS World tarafından belirlenmekte olup, öğrenciler tercihlerini bu listeden faydalanarak tercih etmektedirler. Aşağıda QS World 2024 verilerine dayanarak İngiltere'nin en iyi 10 üniversitesini listeledik.

  • University of Cambridge
  • University of Oxford
  • Imperial College London
  • UCL
  • The University of Edinburgh
  • The University of Manchester
  • King's College London
  • LSE (London School of Economics and Political Science)
  • University of Bristol
  • The University of Warwick

İngiltere Üniversiteleri Giriş Şartları 

Her ne kadar İngiltere'de üniversite eğitimi almak kulağımıza zor gelse de aslında giriş koşullarının çokta ağır olmadığını söyleyebiliriz. Ancak tabii tercih edeceğiniz üniversite ve bölüme göre giriş koşullarının zorluk derecesi farklılık göstermekte. İngiltere'de üniversite okumak için kabaca liseden mezun olmanızın ve yeterli İngilizce seviyesine sahip olmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise mezun olduğunuz liseden alacağınız diploma. İngiltere'de üniversite eğitimi toplam 3 yıl olduğundan dolayı, üniversite birinci sınıf eğitiminizden başlayabilmeniz için IB, AP, vb. gibi ek diplomalara sahip olmanız gerekmektedir. Bu diplomalardan birine sahip değilseniz yine de İngiltere'de üniversite eğitimi alabilir ancak üniversite öncesinde Foundation eğitim programı ile başlangıç yapmalısınız. En önemlisi ise İngiltere'de üniversite okumak için YKS şartının aranmıyor olması. 

İngiltere Üniversite Başvuru

İngiltere'de üniversite eğitimi almaya karar verdikten sonra hiç vakit kaybetmeden başvurunuzu hemen yapmalısınız. İngiltere üniversite başvuru yapmak için liseden mezun olmanızı beklemeden son sınıfa başladığınızda tercihlerinizi de yaptıktan sonra tüm evraklarınız üniversiteye yollanmalı ve kabulleriniz beklenmelidir. Son dakikaya kalmamanız oldukça önemli olup, çoğu başvurunun UCAS Application platformu üzerinden yapılması gerektiğini ve bu platformun son başvuru tarihinin olduğunu belirtmek isteriz.

İngiltere Üniversite Tercihi

İngiltere'de üniversite eğitimi almaya karar verdikten sonra sizin için en doğru tercihi yapmanız gerekmektedir. Tercihlerinizi yaparken elbette en belirleyici ve önemli kriter sahip olduğunuz not ortalamanız ve İngilizce seviyeniz olacaktır. Elbette bunlarla bitmiyor karar vermeniz gereken farklı hususlarda olacaktır. Örneğin, eğitim alacağınız bölümdeki en iyilere araştırmak, bütçenizi belirlemek, şehir tercihi yapmak, gerekiyorsa üniversite ziyaretleri yapmak vb. gibi.

İngiltere Üniversite Fiyatları

İngiltere'de oldukça fazla üniversite bulunmakta ve birçok üniversitenin de devlet üniversitesi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu İngiltere'de ücretsiz üniversite okumak anlamına gelmiyor. İngiltere'de üniversite fiyatları genel olarak yıllık 15.000 Pound'dan başlamakta olup, 35.000 Pound'lara kadar çıktığı gözlemlenmektedir.

İngiltere Üniversite Danışmanlık

İngiltere'de üniversite eğitimi almaya karar verdikten sonra başvurularınızı bireysel olarak da yapabilirsiniz. Ancak İngiltere üniversite danışmanlık alarak profesyonel olarak başvurularınızın takip edilmesi oldukça önemlidir. Başvuru kriterlerini bilen, doğru evrakları vaktinde üniversiteye yollamak elbette oldukça önemlidir. Hatta tüm bunları yaptıktan sonra İngiltere vizesi hazırlığı konusunda bile destek almaya devam etmelisiniz. Çünkü üniversiteden kabul almanız kesin olarak İngiltere öğrenci vizesi alacağınız anlamına gelmiyor. Dolayısı ile başvurularınızı takip edecek, doğru bilgiler verecek, eğitiminiz başlayana kadar tüm takibi yapacak hatta eğitiminize başladıktan sonrada desteğe ihtiyacınız olduğunda sizin yanınızda olacak yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketi ile hareket etmeniz oldukça önemli. 

İngiltere'de Çalışma İzni

İngiltere'de üniversite okumanın en önemli avantajlarından biri de eğitim alırken size yasal çalışma hakkı tanınıyor olması. Aslında bir diğer önemli avantajı ise İngiltere'nin ülkemize olan yakınlığı ve saat farkının diğer ülkelere oranla az olması. İngiltere'de Foundation eğitimi alırken yasal olarak haftada 10 saat, üniversite eğitimi alırken ise haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma izniniz olacaktır. Yarı zamanlı çalışma ile aylık yaşam maliyetlerinizin bir kısmını kolaylıkla kazanabilecek ayrıca sektör veya ünvan farketmeksizin yurtdışı iş tecrübeniz olacak. Ayrıca İngiltere üniversite eğitiminiz son bulduğunda Graduate Route başvuru yaparak iki yıl daha İngiltere'de kalıp, tam zamanlı çalışma iznine sahip olabilirsiniz.

İngiltere'de üniversite eğitimi planlıyor veya karar vermekte bazı soru işaretleriniz varsa uzman akademik danışmanlarımız ile görüşerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunun için bu link üzerinden  bizi aramanız yeterli!

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED