Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İrlanda Ücretsiz Yüksek Lisans

İrlanda'da Ücretsiz Yüksek Lisans Yapılır Mı?

Günümüzde, birçok öğrenci yüksek öğrenimlerini sürdürmek için farklı ülkeleri ve alternatif eğitim olanaklarını araştırmaktadır. İrlanda, bu konuda öne çıkan ülkelerden biridir. İrlanda'nın yüksek kaliteli eğitim sistemi, zengin kültürel yapısı ve öğrencilere sunduğu çeşitli avantajlar, bu ülkeyi öğrenciler için çekici kılmaktadır.

İrlanda üniversite eğitimi genellikle uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmıştır. Üstelik, birçok programda İrlanda hükümetinin veya üniversitelerin sağladığı burslar, öğrencilere ekonomik destek sağlamaktadır. Bu da öğrencilere mükemmel bir eğitim almanın yanı sıra finansal olarak da rahat bir ortam sunmaktadır.

Bununla birlikte, "İrlanda’da ücretsiz yüksek lisans" ifadesi genellikle tam anlamıyla doğru değildir. Çoğu durumda, İrlanda'da eğitim almak isteyen öğrencilerin ücretli bir eğitim almaları gerekmektedir. Ancak, buna rağmen, ülkedeki birçok yüksek lisans programı için sağlanan burs ve finansal destekler, öğrencilere ekonomik olarak daha erişilebilir bir eğitim imkanı tanımaktadır.

İrlanda'da yüksek lisans yapma düşüncesinde olan öğrenciler, ücret politikalarını, burs olanaklarını ve eğitim maliyetlerini detaylı bir şekilde incelemelidirler. Ayrıca, İrlanda'daki üniversitelerin dünya genelindeki kalite sıralamalarını ve program içeriklerini değerlendirmeleri de önemlidir.

Bu konuda araştırma yaparken, İrlanda'nın kültürel zenginlikleri, öğrenci dostu atmosferi ve uluslararası öğrencilere sağladığı destek hakkında da bilgi edinmek, İrlanda'da yüksek lisans eğitimi düşünenleri heyecanlandıracak faktörler arasında yer almaktadır. İrlanda'da yüksek lisans eğitimi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu konudaki fırsatları değerlendirmek için ilgili üniversitelerin resmi web siteleri ve öğrenci danışmanlık servisleri de kullanılabilir.

İrlanda Yüksek Lisans Burs Şartları

İrlanda’da burs alabilmek için, burs almaya uygun olduğunuzu kanıtlamanız istenebilmektedir. Başvurmak istediğiniz burslar farklı gerekliliklere sahip olabilmektedir. Aşağıda İrlanda’da burs alabilmeniz için sağlamanız gereken bazı kriterleri aşağıda görebilirsiniz. Burs şartlarına göre bu kriterlerin bazılarına ya da başka bazı özel gereklilere sahip olmak gerekebileceğini unutmamak gerekmektedir.

Akademik Yeterlilik : Burs veren kurumlar genellikle seçkin ve gelecek vadeden öğrencilere bur vermeyi uygun görmektedir. Dolayısıyla lisans döneminizden sunacağınız güçlü bir not ortalaması size öne çıkarabilir.

Gönüllülük Faaliyetleri : Burs veren bazı kurumlar, toplum faydasını ön planda tutan gönüllük faaliyetlerine katılım gösteren öğrencileri tercih edebilmektedirler. Bu şartı karşılayabilmek için sosyal sorumluluk projelerine katılmış olmanız gerekmektedir.

Dil Yeterliliği : Burs başvurularınızda İrlanda’da eğitim dili olan İngilizce yetkinliğinizi ispatlamanız gerekmektedir.

Referans Mektubu : Daha önce öğrencisi olduğunuz akademisyenlerden gelecek referans mektubu burs almanıza katkı sağlama potansiyelini unutmamak gerekmektedir.

İrlanda Yüksek Lisans Burs Başvurusu

İrlanda’da burs başvurusu yaparken uygulamanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Burs başvuruları genellikle online olarak yapılmaktadır. Başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken hususları aşağıda inceleyebilirsiniz.

  • Kısa ve öz bir özgeçmiş/CV hazırlamak
  • Kurumun talep ettiği belgeleri istenilen formatta hazırlamak
  • Referans Mektubu
  • İstenilen bilgilerin eksiksiz ve güncel olduğundan emin olmak
  • Motivasyon mektubu


İrlanda Yüksek Lisans Bursları

Aşağıda İrlanda’da yüksek lisans bursu veren bazı kurum ve Üniversitleleri İnceleyebilirsiniz.

• Unıversty of Limerick : Unıversty of Limerick AB üyesi olmayan uluslararası öğrencilerine burs vermektedir. Akademik başarı ve Üniversite’nin öğrencilerle ilgili projelerinde hizmet etmeye istekli olmanız burs sansınızı arttıracak etkenler arasında yer almaktadır. Detaylı bilgi için üniversitenin ilgili sayfasına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

• Government of Ireland International Education Scholarship : İrlanda Hükümeti Trinity College Dublin’e kayıt veya şartlı kayıt yapmaya hak kazanmış AB ülkelerinden olmayan başarılı öğrencilere burs sunmaktadır. Burs öğrencinin eğitim ve yaşam masraflarını desteklemeye yönelik aylık şeklinde verilmektedir. Burs hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Trinity College öğrencilerinin başvurabileceği burslar bu buraya göz atabilirsiniz.

• Unıversıty of Galway : Galway Üniversitesi Dünyanın dört bir yanından başarılı öğrencilerini teşvik etmek için çeşitli burs programlarından yararlanmalarına olanak tanımaktadır. Galway Üniversitesinin uluslararası öğrencilerine sunduğu burs programları için bu linki inceleyebilirsiniz.

İrlanda'da Öğrenci Çalışma İzni

İrlanda, uluslararası öğrencilere hem kaliteli bir eğitim hem de çalışma fırsatları sunan ülkelerden biridir. Yüksek lisans öğrencileri, eğitimlerinin yanı sıra çalışma imkanlarına da sahip olarak hem maddi destek sağlayabilir hem de iş deneyimi kazanabilirler.İrlanda'da öğrenci vizesi ile yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler, eğitim dönemlerinde haftada 20 saat, tatil dönemlerinde ise tam zamanlı olarak haftada 40 saat çalışabilirler. İrlanda öğrenci çalışma izni, öğrencilere hem öğrenim masraflarını karşılamada yardımcı olur hem de İrlanda iş piyasasında deneyim kazanmalarına olanak tanır.

İrlanda, mezun olduktan sonra da öğrencilere çalışma imkanı tanımaktadır. Stamp 1G adı verilen mezuniyet sonrası izin ile öğrenciler, mezun olduktan sonra 12 ay boyunca İrlanda’da iş aramasına olanak tanımaktadır. Bu izin, öğrencilerin İrlanda’da kalıp kariyerlerine devam etmelerini kolaylaştırır.

İrlanda’da yüksek lisans eğitimi hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED