Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İsviçre’de Yaşam

İsviçre'de Yaşamak Avantaj Sağlar Mı?

Yüksek yaşam standartlarına sahip olan İsviçre, aynı zamanda güçlü bir ekonomiye de sahiptir. Dünya çapında sağlık alanında, eğitim alanında ve güvenlik alanlarında kaliteli bir yaşam ortamı ile doğal güzellikleri ile bilinmektedir.

İsviçre'de yaşam maliyetlerinin genel olarak yüksek olduğu, özellikle büyük şehirlerdeki konaklamalar, alışveriş, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar her ne kadar yüksek olsa da aynı oranda çalışma koşullarının iyi ve maaşların yüksek olması dengelemektedir.

Sağlık hizmetlerinin oldukça kolay erişilebilir ve kalitelidir, fakat yine bahsettiğimiz gibi bu alandaki hizmetler de oldukça maliyetli olabilmektedir.

İsviçre halkı çoğunlukla hoşgörülü ve çeşitlilik yanlısıdırlar. Ülkede, çeşitli kültürlerden insanlar barındırması ile çok dilli toplum olarak da bilinmektedir. Doğal güzelliklerinin ayrılmaz parçaları olan Alpler’in manzarası ve gölleri gibi birçok doğal alanlara sahip olan İsviçre, insanları açık hava etkinliklerine davet ederek yaşam kalitelerini arttırmaya katkı sağlamaktadır.

İsviçre’de Yaşamanın Avantajları ve Dezavantajları

Bir ülkede yaşamanın bir çok avantajı vardır tabi bunun yanında dezavantajları da mutlaka vardır. Dünya çapında genellikle yüksek yaşam standartlar, kaliteli eğitim ve sağlık hizmetleri, güçlü ekonomisi bunun yanında doğal güzellikleri ile tanınması bir yana bazı dezavantajları da bünyesinde barındırabilmektedir.

Avantajları :

  • Yüksek yaşam standartları yukarıda da bahsettiğimiz gibi donanımlı bir sağlık hizmeti, kaliteli eğitim ve güvenlik açısından rahat bir ülke sunmaktadır.
  • Güçlü ve istikrarlı bir ekonomisinin olması, iş fırsatlarının ve refahının artmasına da katkıda bulunmaktadır.
  • Birçok farklı kültürleri bünyesinde barındıran İsviçre, çeşitli diller, gelenekler ve kültürel etkinlikler ile zengin bir hayat deneyimi sunmaktadır.
  • Doğa severler için keşfedilecek ve gezilecek birçok doğal güzellikler yer almaktadır.


Dezavantajları :

  • Yaşam standartları kaliteli olduğu kadar da diğer ülkelere nazaran yaşam maliyetleri de oldukça yüksektir.
  • İsviçre’de Almanca, Fransa, Romanşça ve İtalyanca olmak üzere dört adet resmi dil konuşulmaktadır. Dezavantajları nelerdir diye soracak olursanız İsviçre’ye taşınanlar için dil konusunda zorlanmanıza sebep olabilir.
  • İsviçre’de yaşamaya karar veren yabancılar için entegre olmaları farklı kültürler, farklı diller bu süreçte zorlayabilmektedir.
  • İsviçre göçmen vatandaşlar içi oldukça sıkı politikalar uygulamaktadır. Ülkede yaşamak istediğinizde oturum almak veya vatandaşlık almak oldukça uzun ve karışık olabilmektedir.
  • Kış aylarından pek haz etmiyorsanız İsviçre’de kış sizin için biraz zorlu geçebilmektedir.


İsviçre’de yaşam, avantajları ve dezavantajları kişisel tercihlere, ihtiyaçlara ve de yaşam tarzına bağlı olarak tamamen değişken olabilir. Kendi ihtiyaçlarınıza bağlı olarak belirleyebilirsiniz.

İsviçre’de Ulaşım

İsviçre’de ulaşım ağı oldukça gelişmiş ve farklı birçok seçenekler sunmaktadır. Ülkenin dağlık bir coğrafi yapıya sahip olması nedeni ile ulaşım oldukça önem arz etmektedir. Oldukça yaygın olan tren ile ulaşım, en popüler ulaşım seçeneklerinden biridir. Zamanında ve konforlu seyahat edebilmenizin yanında ülkedeki doğal manzaraları görebilmeniz için oldukça önerilmektedir. Genellikle tren ile ulaşım sağlayamayacağınız köy veya küçük kasabalara otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. İsviçre’nin Zürih, Cenevre, Basel ve Bern gibi büyük şehirlerinde tramvaylar da oldukça sık tercih edilen ulaşım araçlarından biri olmaktadır. Yine bunların dışında Araba kiralama veya taksi hizmetinden faydalanabilirsiniz. Ancak turistik bölgelerde taksi hizmeti genellikle pahalı olmaktadır. Ayrıca dağlık coğrafyaya sahip olduğundan dolayı araçla sürüş bazen zor zamanlar yaşatabilmektedir. Son olarak en yaygın ulaşım seçeneklerinden biri olan bisiklet özellikle yaz dönemlerinde çok fazla görebilirsiniz.

İsviçre genel olarak oldukça güvenli olan ülkeler arasında yer aldığından dolayı sistemsel ve güvenli bir şekilde rahatça seyahat edebileceğiniz bir ülkedir diyebiliriz. Seyahat öncesi size uygun ulaşım seçeneğini belirlemeniz bilet fiyatları, seferler ve diğer önemli detaylar hakkında detaylı bilgi almanız seyahat süreniz boyunca sıkıntısız geçirmenize katkı sağlayacaktır.

İsviçre’de En İyi Üniversiteler

İsviçre kaliteli eğitimleri ile adından çokça bahsettirmektedir. Dünya çapında tanınan üniversiteleri uluslararası öğrenciler tarafından oldukça ilgi görmektedir. İsviçre’deki üniversitelerin bazıları yüksek kaliteli eğitim ve araştırma fırsatları sunmaktadır. En çok rağbet gören önde üniversitelerden bazıları aşağıdaki gibidir;

1) ETH Zürich: Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü de bilinen İsviçre’deki en prestijli ve tanınan üniversiteler arasında yer almaktadır. Bilim, teknoloji ve müendislik alanlarında öne çıkan ETH Zürich üniversitesi, Albert Einstein, Felix Bloch, Mileva Maric gibi ünlü fizikçilerin mezun olduğu üniversitedir.

2) EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne): İsviçre’de Lausanne şehrinde yer alan ve teknoloji eğitimine odaklı bir üniversite olsa da mühendislik, bilim, gibi diğer teknik alanlarda da oldukça güçlü akademik bir unvana sahiptir. Bunun yanı sıra alanında başarılı olmuş birçok ünlü ismin de eğitim aldığı bir üniversitedir.

3) Universtät Zürich: İsviçre’nin kiliseler ve kralların sahip olduğu üniversitelerden sonra Avrupa’da kurulan ilk devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. İlahiyat, hukuk, tıp, beşeri bilimler, doğa bilimleri ve felsefe bölümlerinin bulunduğu günümüzde 7 fakülteye ve yaklaşık 25.000 öğrenciye sahip güçlü bir itibara sahip İsviçre’nin en büyük üniversitesidir.

4) Universitè de Genève: İsviçre’de yer alan bir kamu araştırma üniversitesi olmakla beraber İsviçre’deki en büyük üniversitelerde ikinci sırada gelmektedir. Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden biri olan Afet İnan Cenevre Üniversitesinden mezun olmuştur.

5) Universität Basel: İsviçre’nin Almanca dilinin konuşulduğu Basel’de yer alan ve çoğu bölümde Almanca dilinde eğitimini verildiği en eski üniversiteler arasında yer almaktadır.

Eğitim kalitesinin yüksek olduğu İsviçre’de yukarıda belirttiğimiz üniversiteler dünya çapındaki akademik alandaki mükemmeliyetçilikleri ve donanımlı araştırma olanakları ile bilinmektedirler. Diğer birçok üniversite kurumları da oldukça kaliteli eğitim fırsatları sunmaktadır. Tercihlerinize ve ilgi duyduğunuz alanlara bağlı olarak üniversite tercihi yapmanız kariyer hayatınız için önemli olacaktır.

Yurtdışında dil eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi inceleyebilir, danışmanlarımızla iletişime geçerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED