Vize Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Vize Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Turist vizesinin aksine öğrenci vizesi almak daha uzun ve ayrıntılı bir süreçtir.
Özellikle öğrenci vizelerinin uzatılabilir olması, ilgili konsolosluğun öğrenci vizesi başvuru dosyanızı, ayrıntılı bir biçimde incelemesine neden olmaktadır. Titizlikle yapılan araştırmaların sonucunda gerçekten eğitim alma niyetinde olup olmadığınıza karar verilir.
Genel olarak sizden istenen alacağınız eğitimin gerçekten kariyer planınızın bir parçası olup olmadığı, bu eğitim süresi boyunca eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabilecek kapasitede olduğunuzu ve program bitişinin akabinde Türkiye’deki planlarınızı belgelerle kanıtlamanızdır.
Çalışma hayatında aktif bir pozisyonda olan veya eğitimlerine devam eden bir çok insan her yıl yurtdışında kısa veya uzun süreli kurslara başvurmaktadır. Bu aşamada köklü ve kaliteli bir okula kayıt olmak konsolosluk nezdinde sizin eğitim planınız konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösteren ilk adımdır. Sonrasında konsolosluğa bu eğitim için yapacağınız harcamaları ve sizin veya sponsorunuzun toplam bütçesini belgelerle kanıtlamanız gerekir.
***Önerebileceğimiz sayfa ; İngiltere'de dil eğitimi alırken nelere dikkat edilmeli?
Vize Başvuru Dosyasında Neler Bulunmalı?
Yurtdışı eğitim dendiğinde ilk akla gelen kurs fiyatlarıdır ve bu çoğu zaman eğitim planlarınız için yanıltıcıdır. Çünkü yurtdışındaki konaklamanız, ulaşım ve günlük yaşam masraflarınız, yurtdışı sağlık sigortanız, program ücretiniz veya neredeyse ondan daha fazla miktar tutmaktadır. Eğitim harcamalarını ve diğer bütün harcamalarınız için yeterli miktarı vize başvuru dosyanızda belgelemeniz gerekmektedir.
Eğitim alma nedeniniz konsolosluğun ilgilendiği diğer önemli konudur. Konsolosluk, eğitim almak için bir geçerli bir nedeniniz yoksa size öğrenci vizesi vermeyecektir. Yurtdışında eğitim hayatına başlamak isteğinizi, akademik anlamda veya profesyonel hayatınız için ilgili eğitimi almak zorunda olduğunuz ve özellikle Türkiye’ye ile olan bağlarınız ve başvurduğunuz ülkeye göç amaçlı gitmediğiniz konusunda konsolosluğu ikna etmeniz gerekmektedir.
Bu amaçla vize dosyanızı o güne kadarki diplomalarınız, sertifikalarınız, niyet mektubunuz, referans mektuplarınız, varsa onur belgeleriniz, daha önce dil kursuna katıldıysanız seviyenizi gösteren belgeler, staj belgeleriniz ve çalışıyorsanız dönüşte çalışacağınızı kanıtlayan iş yeri yazısı ile desteklemeniz gerekmektedir.
Vize başvurusu sırasında mülakat zorunluluğu ülkeden ülkeye ve eğitim programınıza göre değişir. Ülkeler resmi konsolosluklarından ve konsolosluk başvuru merkezlerinden randevu usulü başvuru kabul eder.
Yurtdışında eğitim görmeyi amaçlıyorsanız, kayıt olmak istediğiniz okulla iletişime geçmek ve öğrenci vizesi başvuru sürecinizi sağlıklı bir biçimde tamamlamak için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
Öğrenci vizesi çıkarıp Amerika hayali kuranlar için ABD F1 Öğrenci Vizesi sayfamız tam sizlere göre merak ettiğiniz her şey için tıklayabilirsiniz.