Yurt Dışına Eğitime Giderken Valizinize Almanız Gerekenler
Yurt Dışına Eğitime Giderken Valizinize Almanız Gerekenler
Aşağıda sizler için yurtdışına giderken alınması gerekenler nelerdir ve yurtdışına giderken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir konusunda bilgiler derledik.
Yurt dışı eğitimi pek çok gencin hayalini süsler. Farklı kültürlerden oluşan ülkelerin donanımlı eğitim kurumları, öğrencilerin geleceğe kusursuz bir şekilde hazırlanmasına olanak tanır. Lise, lisans, yüksek lisans veya dil eğitimi için yurt dışına gidecek olan bireylerin aklındaki sorulardan biri ise ‘’Yurtdışı eğitime giderken alınması gerekenler nelerdir?’’ sorusudur.
Yurt dışına çıkarken valizde olması gerekenler oldukça geniş bir yelpazeden oluşur. Kişisel ihtiyaç ve yaşam tarzının belirleyici olduğu valiz listesi hazırlanırken gidilecek ülke, okul, hava koşulları gibi pek çok unsur göz önüne alınmalıdır.
Yurt dışında eğitim, seçilen alana göre çeşitli sürelerde olabilir. Süre farkı, ihtiyaç duyulan eşyaları etkilese de ortak bazı ihtiyaçlar bulunur. Kişisel eşyalar, yiyecek, içecek, ilaç, kozmetik ürünleri, kırtasiye malzemeleri, kıyafetler, ev ve yurt eşyaları valizde olması gereken parçaların başında gelir.
- Kişisel Eşyalar
Yurt dışına çıkarken valizde olması gerekenler denilince akla gelenlerin başında kişisel eşyalar gelir. Kişisel eşya, bireyin kullanımına özgü parçalardan oluşur. Hijyen ve kişisel bakım ürünleri, valize konulması gereken kişisel malzemeler arasında son derece önemlidir. Temizlik ve bakım malzemeleri bireylerin ihtiyaçlarına uygun ürünlerden oluşur. Bu malzemeleri yurt dışında bulamama ihtimalinize karşın yanınıza almanız tavsiye edilir.
Kişisel eşyalar arasında yer alan bilgisayar ve tablet gibi elektronik cihazların el bagajına konularak yanınızda bulundurulması tavsiye edilir. Elektronik cihazlar ders çalışma, araştırma ve ödev yapmanın yanı sıra boş vakitlerinizi değerlendirme konusunda da sana yardımcı olur.
Öğrenim süresi boyunca kullanmak istediğiniz aksesuarlar da kişisel eşya kategorisine girer. Makyaj malzemelerinin miktarı el bagajı sınırını aşıyorsa valize eklenmelidir. Kişisel eşyaların eksiksiz bir şekilde valize eklenmesi konfor açısından oldukça elzemdir.
- Kıyafet
Kıyafetler üniversite valiz listesinin ilk sırasında yer alır. Kıyafet seçimi yaparken kombinlerin yanı sıra gittiğin ülkenin hava şartlarını ve kültürel kodlarını da göz önüne almalısın. Avrupa ve Amerika’da özgür bir giyim anlayışı olduğundan önemli nokta mevsim ve hava koşullarıdır.
Soğuk havaların yoğun yaşandığı ülkelerde kalın paçalar, termal içlik, çorap, atkı, bere, eldiven, mont gibi sıcak tutan parçalar almalısın. Sıcak iklimli ülkelerde ise ince ve vücudunu serin tutan kumaşlardan oluşan kıyafetleri tercih edebilirsin. Dengesiz hava koşullarına karşı ise ince ve kat kat giyilebilecek ürünler kullanılabilir.
Kıyafetler hazırlanırken iç çamaşırı ve ayakkabılar da unutulmamalıdır. İç çamaşırı seçiminde kıyafetlerinize uygun ve rahat ürünler tercih edilmelidir. Valizine fazla miktarda iç çamaşırı koymanız pratik bu kullanım olanağı sunar.
Ayakkabı seçiminde de tıpkı kıyafet seçiminde olduğu gibi mevsim şartları göz önüne alınmalıdır. Yanına rahat ve su geçirmez ayakkabılar alarak keyifli vakit geçirebilirsin. Valizine en az iki çift ayakkabı koyman önerilir.
- İlaç
İlaç yurt dışı valiz listesinin olmazsa olmazıdır. Türkiye’de bulunan pek çok ilaç, yurt dışında da bulunur. Ancak bazı ilaçlar için reçete zorunluluğu vardır. Reçeteli ilaçlarını yurt dışına çıkmadan önce alman, öğrenim sürecinde problem yaşamanı önler. Reçete ve raporunu yanına alarak ihtiyacın olan ilaç miktarını valizinde taşıyabilirsin.
Seyahat esnasında birtakım sağlık problemleri yaşayabilirsin. Farklı bir ülkenin sağlık hizmetlerinden yararlanmak hem sistem olarak hem de hasta açısından zorlayıcı olabilir. Reçeteli ilaçların yanı sıra vitamin, ağrı kesici ve ateş düşürücü gibi ilaçlar; bandaj ve yara bandı gibi acil durum malzemelerinin valizinde bulunması olası risklere karşı hazırlıklı olmanı sağlar.
Anlık ihtiyacınız olabilecek bazı ilaçları yine el çantanızda, kolay ulaşabileceğiniz yerlere koymanız önemlidir. Böylelikle ihtiyaç anında zorluk yaşamadan alıp kullanabilirsiniz.
- Kozmetik Ürünleri
Kozmetik ürünler, yurt dışında oldukça geniş bir seçenek yelpazesine sahiptir. Uygun fiyatlı ve her cilt tipine uygun olan kozmetik ürünler, birçok kişinin ilgi odağı haline gelir. Ancak bazı bireylerin vazgeçilmez makyaj ve bakım malzemeleri bulunabilir. Makyaj malzemeleri ve bakım ürünlerin, valizinde olması gereken parçalardır.
Yurt dışından alışveriş yapmak isteyenlerin ilk günler bakım rutinini aksatmaması için az da olsa kozmetik ürüne ihtiyacı vardır. Cilt temizleyici, tonik, nemlendirici, güneş kremi, vücut losyonu, ruj, rimel ve far gibi parçalar yurt dışında ihtiyacınız olan ürünlerdir.
Sıvı formlu veya kırılabilir ambalajlarda yer alan kozmetik ürünlerinin yolculuk esnasında zarar görmemesi için birtakım önlemler alınmalıdır. Ürünleri valize yerleştirmeden önce ambalaj kağıdına sararak akma gibi problemleri engelleyebilirsin. Kozmetik malzemelerin kırılmaması için ise valizin orta bölümüne yerleştirerek kıyafetler ile destekleyebilirsin. Ayrıca taşıyabileceğin kozmetik ürünlerin ebat sınırlaması da bulunmaktadır mutlaka onun da kontrol edilmesi gereklidir. İzin verilenin dışındaysa bavulunuzdan çıkartmanız istenebilir.
- Kırtasiye Ürünleri
Yurt dışında eğitim süreci için valizde olması gerekenler arasından bir diğeri ise kırtasiye ürünleridir. Kalem, defter, silgi, dosya gibi pek çok kırtasiye ürünü bulunur. Yurt dışına çıktığında bu ürünleri alacağın yerleri keşfetmen zaman alabilir. Derslerini aksatmaman için valizine mutlaka bir iki kırtasiye ürünleri eklemelisin. Fazla bir ürün almamanız yerinizi gereksiz yere doldurmamanız açısından önemlidir.
Gittiğiniz ülkede emin olun ki bin bir çeşit kırtasiye malzemelerine denk geleceksiniz. Belki de ülkenizde bile olmayan ilgi çekici ve motivasyon yükseltici olan kırtasiye ürünlerini gittiğiniz ülkede bulabilirsiniz. Bu sebeple çevreyi keşfedene kadar sizi idare edebilecek bir iki tane kalem ve silgi almanız yeterli olacaktır.
- Ev ve Yurt Eşyaları
Dilini bilmediğin bir ülkede ait hissetmekte zorlanabilirsin. Uyum sürecini kolaylaştırmak için kendini ait hissedebileceğin bir alan yaratmak senin için iyi olur. Konaklama ve ders çalışmak için kullanacağın ev ve yurtlar, konfor alanı yaratmak için doğru ortamlardır.
Evde veya yurtta kalırken bazı araç gereçlere ihtiyaç duyabilirsin. Bu ihtiyaçlar, kaldığın yere ve hizmetlere göre değişim gösterse de aşağı yukarı benzerdir. Kaldığın yerde mutfakta kullanacağın küçük parçalara ihtiyaç duyabilirsin. Çatal, bıçak, kaşık, tabak, bardak, tencere gibi ürünler en sık gereken mutfak araç gereçleridir.
Nevresim ve havlu gibi parçalar da ev ve yurtta ihtiyaç duyabileceğin eşyalar arasında yer alır. Ev ve yurt eşyalarını yurt dışında bulunan uygun fiyatlı marketlerden satın alabilirsin. Ancak harcama miktarını azaltmak istiyorsan ev ve yurtta gerekebilecek parçaları valizine ekleyebilirsin.
- Yiyecek ve İçecek
Yurt dışına çıkarken havaalanında yapılması gerekenler arasında yiyecek ve içecek sınırını araştırmak bulunur. Valizde taşınabilecek yiyecek ve içecek miktarı, ülkelerin belirlediği kurallara bağlı olarak farklılık gösterir. Havalimanında herhangi bir sorun yaşamamak adına tercih ettiğiniz hava yolu şirketinin ve ülkenin valizde yiyecek ve içecek sınırlarını son derece detaylı bir şekilde öğrenmelisin.
Yaşayacağın ülkede bulunmayan veya zor bulunan yiyecek ve içecekleri seçmen pratik bir yolculuk süreci geçirmene olanak tanır. Yurt veya evde kaldığın süreçte yoğun ders dönemleri sırasında kolay bir şekilde hazırlayıp tüketebileceğin yiyecekler tercih edebilirsin.
Valizine eklemek istediğin ürünlerin farklı şartlarda uzun süre dayanabilmesi son derece önemlidir. Yiyecek ve içecekleri yanına alırken son kullanma tarihlerine dikkat etmelisin.
El Çantanızda Olması Gerekenler
Yurt dışına giderken yanına alınması gerekenler arasından bazılarının el çantasında taşınabilir. El çantasında taşıman gerekenler genellikle değerli eşyalardan oluşur.
El bagajında kimlik kartı, pasaport, akıllı telefon, powerbank, nakit, şarj aleti, kitap, bilgisayar, mendil, değerli mücevherler, kredi kartı, lens suyu, acil ihtiyacınız olabilecek ilaç ve güneş gözlüğü olmalıdır. Yolculuğun uzun sürecekse boyun yastığı ve göz bandı da alabilirsin. Kişisel tercihlerine göre farklı parçalar ekleyebilirsin.
Yurtdışı eğitim için valiz hazırlama konusunda doğru adımları atarak kusursuz bir deneyim edinebilirsin. Eğitim alacağın okul ve bölümün zorunlu kıldığı malzemeleri de valizine ekleyerek yeni hayatına güvenli bir adım atabilirsin.
Global Yurtdışı Eğitim dünyanın dört bir yanında eğitim görebileceğin birçok okulu beğenine sunar. Dil eğitimi, lise, lisans ve yüksek lisans seçenekleri bulunan öğrenim kurumları, öğrencilerin hayal ettikleri akademik eğitimi almalarına imkân tanıyor.