Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Dil Okullarında Çalışma İzni

Yurtdışı Dil Okullarında Çalışma İzni Veren Ülkeler

Öğrenilmek istenilen yabancı dili en iyi şekilde geliştirme yöntemlerinden biri de yurtdışı dil okullarını tercih etmektir. İngiltere, Amerika, Avustralya, Kanada gibi ülkelerin yanı sıra pek çok Avrupa ülkesi ve Yeni Zelanda gibi ülkeler pek çok dil okuluna ev sahipliği yapmaktadır. Maddi açıdan bakıldığında bazı ülkeler bu anlamda daha elverişlidir. Elverişli olmalarında para birimlerinin yanı sıra, ülkenin dil okuluna giden öğrencilere yasal çalışma izni sunup sunmadığı da önemli bir rol oynamaktadır. Ülkeden ülkeye değişiklik gösteren bu durum aşağıdaki gibi açıklanabilmektedir:

Avustralya Dil Okullarında Çalışma İzni


Avustralya, dünyanın en yaşanabilir yerlerinden biri olarak seçilmiştir. Eşsiz iklim özellikleri, doğal yaşamı, doğal güzellikleri ve ilginç kültürü ile pek çok turiste ev sahipliği yapan Avustralya; dil okulları ile de her yıl binlerce öğrenciyi ağırlamaktadır. Para birimi olarak Avustralya Doları kullanılan ülkede, Türk Lirasının döviz kurundaki değeri daha düşük kalmaktadır. Fakat Avustralya sunmuş olduğu yasal çalışma izni ile öğrencilere uygun koşullar sunmaktadır. Bunun için belirli şartlar mevcuttur. Avustralya’nın dil okulu öğrencilerine sunmuş olduğu yasal çalışma izni koşulları ve saatleri şu şekildedir:

Öğrenci en az 12 haftalık bir programa kayıt yaptırmış olmalıdır.

Öğrenci haftada en fazla 20 saat çalışma hakkına sahiptir. 

*** Avustralya dil okulları sayfamızı ziyaret ederek daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İrlanda Dil Okullarında Çalışma İzni


Son zamanlarda Avrupa’nın teknoloji lideri olarak görülen İrlanda dil okulları konusunda da oldukça yüksek bir konuma sahiptir. Dublin, Cork, Galway gibi şehirlerinde pek çok dil okuluna ev sahipliği yapan İrlanda’da para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Türk Lirası’na göre daha yüksek bir kurda olan Euro üzerinden ücretlendirilen kurslar öğrenciler tarafından ihtiyaç ve arzu doğrultusunda tercih edilmektedir. Öğrencilere promosyonlar sunan dil okulları aynı zamanda belirli koşullar sağlandığında yasal çalışma izni için de imkan vermektedir. İrlanda’da dil okuluna giden öğrencilerin, yasal çalışma iznine sahip olması için şu koşulları sağlaması gerekmektedir, ayrıca çalışma saatleri şu şekildedir:

Öğrenci en az 25 haftalık bir programa kayıt yaptırmış olmalıdır.

Öğrenci haftada en fazla 20 saat çalışma hakkına sahiptir. 

*** İrlanda dil okulları sayfamızı ziyaret ederek daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yeni Zelanda Dil Okullarında Çalışma İzni


Bol oksijenli havası ile meşhur olan Yeni Zelanda, yemyeşil vadileri, güzel gölleri ve bir spor dalı olan rugby ile de tanınmaktadır. En çok Auckland şehrinde bulunan dil okulları ile her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapmakta olan Yeni Zelanda’da para birimi olarak Yeni Zelanda Doları kullanılmaktadır. Yeni Zelanda Doları, Türk Lirası’na göre kur olarak biraz yüksektir. Kaplan Uluslararası Dil Okulları, LSI Uluslararası Dil Okulları gibi kaliteli dil okullarına ev sahipliği yapan ülkede, dil okulları kendilerini tercih etmek isteyen öğrenciler için çeşitli promosyonlar sunmaktadır. Bunun yanı sıra dil okullarında okuyan öğrencilere yasal çalışma izni sunan ülkelerden biri de Yeni Zelanda’dır. Avustralya’da ve İrlanda’da olduğu gibi Yeni Zelanda’da dil okulu öğrencileri yasal çalışma iznine sahip olabilmek için belirli şartları sağlamak durumundadırlar. Yeni Zelanda’nın yasal çalışma izni için dil okulu öğrencilerine sunduğu koşullar ve çalışma saatleri şu şekildedir:

Öğrenci en az 14 haftalık bir programa kayıt yaptırmış olmalıdır.

IELTS sınavından en az 5.0 skoru alınmış olmalıdır.

Öğrenci haftada en fazla 20 saat çalışma hakkına sahiptir. 

*** Yeni Zelanda dil okulları sayfamızı ziyaret ederek daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğer yurtdışı eğitim alanında uzman danışmanlarımızdan daha detaylı bilgi almak isterseniz bilgi istek formumuzu doldurabilir yada bizlere (0212) 227 0 227 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED