Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Popüler Olan Bölümler

Yurtdışında Üniversite Okumak & En Popüler Bölümler

Her sene birçok öğrenci eğitim aldıkları ülkenin dışında bir ülkede eğitim almaya devam etmek istemektedir. Bunun nedenleri bulunduğu ülkenin eğitim kalitesi, istediği şekilde gelişme kaydedemiyor olması gibi gibi birçok sebepten dolayı farklı bir ülkede eğitim hayatını sürdürmek isteyebilmektedirler. Tabii bunun için ana dilinin kullanılmadığı bir ülkede eğitim almaya karar vermesi birçok zorlu süreci de beraberinde getirmektedir. Ama zorlu süreçlerin yanında yaşamaya ve eğitiminize devam etmeye başladıkça dil bilgisinde akıcılık, global dünyaya bakış açınız ve uluslararası alanda geçerli bir diplomaya sahip olmanız da yurtdışında okumanızın artılarındandır.

Yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencilerin karar vermekte en zorlandıkları durum hangi bölümü okumak istedikleri, hangi alana yönelmeleri gerektiği konuları olmaktadır. Genellikle öğrenciler için asıl kaygı eğitim bitişinin ardından iş bulamayacakları kaygısı oluşmaktadır. Bu yüzden bazı ailelerin baskıları veya yönlendirmeleri ile belki okumak istemediği bir alanı iş hayatına atılımları sırasında herhangi bir kaygı yaşamak istemediğinden kendilerinden uzak bölümleri tercih edebilmektedirler. Aslında ilgi alanlarınıza uygun ve iş fırsatlarının açık olduğu bölümleri araştırmalarınız sonucunda çok daha kolay fikir sahibi edinebilirsiniz. Sizlere yurtdışına gitmek isteyen öğrencilerin çoğunlukla tercih ettikleri önü açık olan bölümler hangileri, yurtdışında popüler olan bölümler neler aşağıdaki listemize göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.

• Mühendislik : Dünya genelinde çokça bilinen ve oldukça popüler olan bir bölüm olan mühendislik, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bir çok alt kategorilere ayrılmaktadır. Yurtdışında mühendislik eğitimi almak istiyorsanız, MIT, Stanford University, Cambridge University gibi bir çok üniversitede mühendislik eğitimleri alabilirsiniz. Talep çokluğundan dolayı oldukça zorlu bir giriş süreci olsa da yeteneğiniz ve başarılarınız ile bir adım öne geçebilme fırsatını da yakalayabilirsiniz. İş imkanı oldukça rahat olan bu bölüm kariyer hayatınızda oldukça tatminkar bir maaş ve heyecanlı bir çalışma hayatı geçirmenizi sağlamaktadır.

• Bilgisayar Bilimleri ve Yazılım Mühendisliği : mühendisliğin alt kategorisinde bulunan Yazılım mühendisliği günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ile iş hayatında oldukça önemli bir yer barındırmaktadır. Dünyada en hızlı gelişen konular arasında yer alan teknoloji, modern hayatın en önemli parçaları arasındadır. Programlama dili, algoritma, işletim sistemleri, yazılım, ağ sistemi gibi çokça konuda uzmanlık kazanabilirsiniz. Özellikle son dönemlerde oldukça fazla kullanılan ve neredeyse her işimize yardımcı olan yapay zeka dünyanın her yerinde her sektörün teknoloji alanında iş fırsatı yakalayabilirsiniz.

• İşletme ve Yönetim : İş dünyasında oldukça geniş bir yelpaze olan İşletme birçok kariyer fırsatı sunmaktadır. Üniversitelerde uluslararası işletme, pazarlama, finans gibi alt kategoriler oldukça tercih edilen programlar arasında yer almaktadır. Çoğunlukla yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler bu alana daha fazla yönelmektedir. İş imkanları yüksek olan bölümler arasında listenin başlarında yer alması, tercih edilme sebebi olmaktadır.

• Sağlık Bilimleri : Tıp, eczacılık, diş hekimliği vb. sağlık bilimleri alanları dünyanın her yerinde oldukça önemli bir ilgi görmeye devam etmektedir. Sağlık sektörü beraberinde gelişmeye devam eden teknolojik gelişmeler ile birlikte her zaman kaliteli eğitimli doktor ve sağlık personellerine olan ihtiyaç her zaman devam etmektedir. Genel olarak ülkeden ülkeye değişmekle beraber 5-7 yıl arasında eğitim alınması sonucunda nöroloji, radyoloji, biyokimya, göğüs cerrahi, nükleer tıp, gibi alanların alt dallarından oluşmakta olan tıp fakülteleri, sağlık okuyan öğrencilere statü ve güvenli bir kariyer inşa ettirmektedir. Sağlık bölümünüzün sonrasında hastaneler, bilim enstitü merkezleri ve halk sağlığı merkezleri gibi bir çok yerde kariyer fırsatı yakalayabilirsiniz.

• Hukuk : Yurtdışında üniversite bölümleri arasında tercih edilmekte olan bir diğer bölüm hukuk bölümüdür. Uluslararası hukuk, ticaret hukuku gibi birçok alanlara odaklanmakta olan programlarda öğrenciler için uluslararası alanda kariyer fırsatı vermektedir. Yurtdışında eğitim almak gibi bir planı olan öğrenciler için hukuk sektörü dünyada en istikrarlı olarak istihdam fırsatları veren meslek gruplarındandır. Çoğunlukla hukuk bölümlerini okumak için İngiltere veya Amerika’ya talep olsa da Fransa, İtalya, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de popülerlik devam etmektedir.

• Sanat : Görsel sanatlar, moda tasarımı, yine tasarım ile ilgili olarak mimarlık gibi alanlar da yurtdışında oldukça talep gören alanlar olmaktadır. Yaratıcılığı ve estetik görünüme önem veren tasarım alanında ilerlemek isteyen öğrenciler için oldukça cazip bir bölüm olmaktadır.

• Ekonomi : Ekonomi ve finans gibi bölümler kariyer planı yapmakta olan öğrenciler arasında sıkça tercih edilen bölümlerdendir. Ülkeden ülkeye değişmekle beraber 3-4 yıl arasında alacağınız eğitim ile matematik, bilim tabanlı dersler, siyaset, istatistik, psikoloji gibi çeşitli konular üzerinden geçilmektedir. Ekonomi alanında mezuniyet sonrasında kariyerinizi başarılı bir şekilde yönetirseniz bir çok istihdam fırsatını yakalayacaksınız.

Yukarıda bahsi geçen bölümler genel olarak yurtdışında popüler olan bölümler, yurtdışında eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin en çok tercih etmekte olduğu bölümlerden bazılarıdır. Her ülkede eğitim ve istihdam piyasası farklılık göstermektedir. Burada yapmanız gereken en önemli şeylerden biri kendi ilgi ve hedeflerinize uygun uzun süre yapacağınız ve yaparken zevk alacağınız bir program seçmektir. Sonrasında kariyerinize yön verebilirsiniz. İngiltere'de lisans eğitimi düşünüyorsanız, İngiltere Üniversiteleri sayfamızdan okulları inceleyebilir, daha fazla detay için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED