Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Birmingham Şehir Rehberi

Birmingham Şehir Yapısı ve Yaşam

İngiltere’nin Batı Midlans bölgesinde yer alan büyük bir şehirdir. Tarihi süresince endüstriyel alanda önemli bir merkez olan ve günümüzde de hala güçlü bir ekonomiye ve zengin kültüre sahiptir. Metal işleme, mühendislik ve üretim alanlarında büyük bir merkez haline gelen Birmingham, sanayi devriminde ciddi boyutlarda büyüme göstererek ticaret, sanayi ve ulaşım alanlarında gelişmeler göstermiştir.

Birmingham gelişmiş endüstrileri bir yana eğitim alanları ve kültür alanlarında da önemli rollerde yer almaktadır. Köklü üniversiteleri, sanat dolu galerileri, müzeleri ve alışveriş merkezleri ile ünlenmiştir. Ayrıca çokça alternatifli etnik gruplara ev sahipliğide yapmasıyla dikkatleri çekmiştir. Birmingham şehrinin canlı ve dinamik bir atmosfere sahip olmasınada bu alternatifler katkı sağlamıştır. Her zevke hitap eden Birmingham şehri, bir o kadar tarihi ve kültürel cazibe merkezlerine de sahiptir. Birmingham Kraliyet Opera Evi , Birmingham Müzesi, Sanat Galerisi, Warwick Şatosu, Cadbury Dünya bunların aralarında yer alan muazzam yapılardır.

Birmingham'da Ulaşım

Birmingham’da ulaşım, şehir ulaşım açısından da oldukça geniş bir demiryolu ve otoyol ağına sahip olmaktadır. Tren, otobüs ve kişisel aracınız ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ülkenin merkezinde bulunduğundan dolayı da ulaşım açısından oldukça elverişli bir şehir olmaktadır. Şehrin dünya çapındaki diğer şehirlerine Birmingham Uluslararası Havaalanı kullanarak da seyahat edebilirsiniz. Birmingham’dan şehir merkezine ulaşım, havalimanından şehir merkezine ise yine tren, taksi veya otobüs alternatiflerinden faydalanabilirsiniz. Tabi ki tren en hızlı ve pratik bir seçenek olacaktır.

Birmingham'a ne zaman gidilir, yıl boyu dilediğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz bir şehirdir. Fakat yaz ayları sıcaklıklar oldukça yüksek ve kış ayları oldukça soğuk ve yağışlı olacağından en ideal zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları daha çok seyahatinizden verim alabileceğiniz zamanlar olacaktır. Birmingham şehrini gezmek için ne kadar kalmak gerekir diye soracak olursanız. Minimum 2 ya da 3 gün ayırmanız bu süre zarfında şehrin cazibeli yerlerini müzelerini merkezlerini rahatlıkla gezebilir ve yerel kültürlerini deneyimleyebilirsiniz.

Birmingham Festivalleri

Sene boyunca birçok farklı festivallere ev sahipliği yapan Birmingham şehri, oldukça yoğun ilgi ile karşılanmaktadır. Birmingham Uluslararası Film Festivali, Birmingham Jazz Festivali ve Birmingham Tiyatro Festivali en önemli ve rağbet gören festivaller arasında yer almaktadır.

Birmingham’da Gezilecek Yerler

Yukarıda kısaca nereleri görmelisiniz bunlardan bahsetmiştik ama Birmingham’da gezilecek yerler nerelerdir derseniz aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz:

- Birmingham Müzesi ve Sanat Galerisi : Şehrin zengin ve köklü tarihini, yerel sanat eserlerini, ve kültürel mirasını keşfetmek isterseniz gidecekler durağınıza eklemeniz gereken yerler listenize ekleyebilirsiniz.

- Birmingham Kraliyet Balesi : Benzersiz performansları bulunan ünlü bir bale topluluğunu izlemeniz için harika bir fırsat olmaktadır.

- Cadbury Dünya: Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Cadbury’nin fabrikasında gezebilir ve interaktif sergilere göz atabilirsiniz. Özellikle sizinle seyahat eden bir çocuğunuz varsa Cadbury Dünya’sında oldukça eğlenecektir.

- Bulring Alışveriş Merkezi : Modern mağazaların, restoranların ve kafelerin çokça bulunduğu oldukça büyük bir alışveriş merkesizdir. Alışveriş yapmayı sevenler için uğrak noktalarınıza eklemenizi tavsiye ederiz.

- Birmingham Kütüphanesi : Geniş koleksiyonlarının ve modern mimarisi ile ünlenmiş olan Brimingham kütüphanesi, kitap severler için harika bir ziyaret noktası olmaktadır.

- Birmingham Hayvanat Bahçesi : 200’ün üzerinde fazla türün yer aldığı oldukça geniş bir hayvanat bahçesi olan Birmingham Hayvanat Bahçesi, ailelerin ve doğa severlerin oldukça severek ziyaret ettikleri bir yer olmaktadır.

- Jewellery Quarter : Tarihi dokularıyla ünlenmiş olan Jewellery Quarter, el yapımı mücevherlerin, sanat galerilerinin ve butiklerin bulunduğu bir bölgedir. Burada alışveriş yapabilir veya tarihi dokusunu keşfedebilirsiniz.

- Broad Street : Birmingham şehri gece eğlenceleri ile ünlüdür. Gece hayatının merkezi bölgelerinden olan Broad Street, barların, restorantların ve gece kulüplerin bulunduğu bölgedir. Her kesime hitap eden bir eğlence atmosferi sunan Broad Street, eğlenceli gece hayatını seviyorsanız uğrak noktalarınıza ekleyebilirsiniz.

- Birmingham Botanik Bahçesi : Yemyeşil doğası ve egzotik bitki koleksiyonları ile ünlü olan Birmingham Botanik Bahçesi, doğayla içiçe olmak isteyenler için huzurlu bir kaçış noktası olacaktır.

- Canal Navigations : En karmaşık kanal ağlarından biri olan Canal Navigations, Gas Street Basinde’ki hareketli şehir merkezinin kavşağıdır. Kanallar boyunca yürüyüşler yapabilir, rengarenk tekneler ike gezilere katılabilir veya kafede oturarak manzarayı seyredebilirsiniz.

Birmingham’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Birmingham’da ne yenir, Birmingham’a geldim ne yemeliyim diye soracak olursanız Birmingham, çeşitli birçok mutfağa ev sahipliği yapmaktadır. Yerel lezzetleri arasında Balti yemeği, Fish and Chipsy ve Pasty gibi İngiliz mutfağına ait lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca Broad Street ve Digbeth bölgelerindeki restoranlar şehirdeki en popüler yemek noktaları arasındadır.

Birmingham şehri, kültür, eğlence ve tarihi bir arada bulunduran ve ziyaret edilmesi gereken oldukça canlı bir şehirdir. Birbirinden çeşitli deneyimler ile dolu bir Birmingham gezisi için şehir rehberi blog yazımızdan yardım alabilir ve plan yapmaya başlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED