Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Öğrenmenin En Kolay Yolu

İngilizce Öğrenmenin En Etkili ve Basit Yolları

Günümüzde dünya dili haline gelen İngilizce, artık öğrenilmesi mecbur dil olarak görüldüğünü söyleyebiliriz. Kariyer dünyasında, gezi sırasında veya eğitim alanlarında oldukça sık kullanılan bir dil olan İngilizce için insanlar artık İngilizce öğrenmenin en kolay yolu nedir veya en iyi İngilizce nasıl öğrenilir tarzı araştırmalara yönelmektedirler.

En başta bir dil öğrenirken programınızı kendi hayatınıza dahil edebilecek şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Tabi bunun yanında kendinizi de çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Örnek verecek olursak çoğu insanda dümdüz yazıları okuduklarındaki kalıcılık oranı görsel odaklı yazılardaki yazılara oranla daha az hatırlanmaktadır. Siz de bir konu hakkında araştırma yaparken veya öğrenirken hangi şekilde daha uzun süreli hafızanızda yer edindirebilirsiniz, bunları bilmeniz İngilizce dilinizi geliştirmenizde atacağınız adımlardan en önemlilerinden biridir diyebiliriz.

İngilizce öğrenmenin en iyi yolu, İngilizce öğrenme serüvenine çıktıysanız araştırmanız gereken belli başlı konular bulunmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni bir şey öğrenirken kendinizi nasıl daha iyi öğrenebilirim konusuna odaklamanız gerekmektedir. Kısa süreli hafızadan ziyade belli aralıklar ve sık tekrarlar ile uzun süreli hafızaya atabilmek yeni bir dil öğrenirken oldukça önemlidir.

İngilizce öğrenirken internetin sınırsız kaynaklarından faydalanmanız gelişiminiz açısından oldukça destekleyici olacaktır. Biliyorsunuz ki teknolojik bir çağdayız ve teknoloji hiç tahmin edemeyeceğimiz kadar hızlı ilerlemektedir. Siz de burada İngilizce dilini öğrenirken hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurarak bu kaynaklardan faydalanma yolunda ilerlemelisiniz. Kendi kendine İngilizce öğrenmek mümkün mü? diye soracak olursanız teknolojik çağa ayak uydurarak teknolojinin nimetlerinden yararlanarak kendi kendinize İngilizce veya başka bir dil öğrenmenizi destekleyebilirsiniz.

Tabi ki anadili olan bir ülkede İngilizce dil eğitimi aldığınız kadar aynı etkiyi vermeyebilir. Fakat size daha özgüvenli ve daha sağlam adımlarla ilerlemenin kapılarını aralayacaktır. Kendi kendi internetten İngilizce öğrenmek gerekli çabayı gösterdiğiniz sürece çok kolay olduğunu göreceksiniz.

İngilizce Öğrenmenin Püf Noktaları

Yeni dil öğrenirken aklınızda bulundurmanız gereken en önemli noktalardan biri dilin nankör olduğudur. Bu tabiri hayatınızda yeni bir dil öğrenirken veya öğrenen birine denk geldiğinizde mutlaka duymuşsunuzdur. Bu sebeple o dilin nankör olduğu detayını unutmadan ilerlemenizi öneririz. Sadece İngilizce değil dünyada konuşulan tüm diller için geçerlidir. Bu konuda İngilizce dilini nasıl daha akılda kalıcı bir şekilde öğrenebilirsiniz, gelin sizlere İngilizce öğrenmenin püf noktaları nelerdir, nasıl çalışılmalı ve neler yapılmalı bunlardan bahsedelim.

- Pratik Yapın : Sadece dil değil herhangi yeni bir konuyu öğrenmek için belirli aralıklarla tekrar yapmanız çok önemlidir. Dil nankördür denmesinin sebebi de aslında tekrar edilmeyen her şeyi kolayca unutabileceğimiz doğrusudur.- Dinleme ve Okuma : İngilizce öğrenmeye başladıysanız mutlaka bir şeyler dinlemeye ve okumaya başlamalısınız. Anlamıyorum nasıl okuyacağım yada dinleyeceğim derseniz ilk başlarda amacınız zaten anlamak için dinlemek veya anlamak için okumak değil. Burdaki amacınız okuma ve dinleme alışkanlığınızı, göz ve kulak aşinalığını kazandırmak olmalı.

- Kelime Bilgisi : İngilizce öğrenmek ise amacınız kelime bilginiz ne kadar fazla olursa dile hakimiyetiniz o kadar artar. Tabi ki gramer cümle kurarken en önemli şeylerden biri ancak sadece kelime bilginiz ile çoğu konuyu açıklayabilir veya anlayabilirsiniz. Yani öğreneceğiniz kelimeleri gramer desteği ile çok iyi yerlere getirme şansını elde edebilirsiniz.- Hata Yapmak : Hata yapmaktan veya ben yapamam diye çekinmeyin bazı şeyleri hata yapmadan öğrenemezsiniz. İngilizce öğrenme sürecinizde hata yapmanız çok normal bir durumdur. Burada önemli olan konu yaptığınız hatayı tekrarlamamanız ve yaptığınız hatadan ders çıkarabilmenizdir.

- Dil Partneri : İngilizce’yi öğrenirken konuşma pratiği en önemli noktalardan biridir. Maalesef ki ülkemizde dil öğrenirken yapılan en büyük hatalardan biri konuşmaya çalışmamak. Bir dilin grameri ve kelimesini bilmek sizin o dili mükemmel bir şekilde konuşabileceğiniz anlamına gelmez. Konuşma pratiği yapacak birilerini bulmanız beraber dil becerilerinizi geliştirmeniz sizin açınızdan oldukça faydalı olacaktır.

- Gramer Anlama : İngilizce dilini öğrenirken dilin temel yapısını öğrenmeniz çok önemli fakat öğrenmekle bırakmamanız da önemli noktalardan biridir. Öğrendiğiniz dilbilgisini mutlaka cümle içerisinde kullanarak kurallarına uyarak uygulamaya geçirmeniz iletişiminizi daha anlaşılır kılacaktır.

- Kendi Kendinizi Test Etmek : Çoğunuz ortaokuldayken, lisedeyken veya üniversitedeyken öğretmeninizin sizi test etmesini aniden quizler yapmasına alışıksınızdır. Peki bunu kendi üzerinizde denediniz mi? öğrendiğiniz veya öğrenmeye başladığınız konuları kendi üzerinizde test etmek pekiştirmenin en harika yollarından biridir. Ve denedikçe öğrenme sürecinizdeki başarı oranınızın arttığını göreceksiniz.

- Motivasyon ve Sabır : İngilizce öğrenmeye başladığınız andan itibaren o dili hemen öğrenemeyeceğinizi ve vereceğiniz emeğin karşılığını belirli bir sürede alabileceğinizin bilincinde olarak başlamanız gerekmektedir. Hem öğrenme sürecinizi hem de gelişiminizi oldukça etkileyen motivasyonunuzun yüksek tutmanız önemlidir. İlk başlarda daha olabilitesi yüksek hedeflerle başlamanız ve belirlediğiniz hedefleri başardığınızı görmeniz bu uzun süreçte motivasyonunuzu kaybetmemenize yardımcı olacaktır.İngilizce dilini öğrenme süreciniz kişisel bir deneyimdir. Bu yüzden kendinizi tanıyarak kendinize en uygun ve en etkili yöntemleri deneyerek ilerlemeniz sağlam adımlar atmanıza yardımcı olacaktır.

İngilizce Öğrenmenin Faydaları

İngilizce öğrenmenin faydaları, akademik hayatı, iş hayatı anlamında oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Uluslararasında kullanılmakta olan İngilizce iş olanaklarınızda, eğitim alanınızda, seyahat serüvenlerinizde ve daha sayamayacağımız birçok alanda hayatınızda kolaylıklar oluşturabilmektedir.

İngilizce öğrenmenin avantajları nelerdir, neden öğrenmeliyiz hakkında daha detaylı bilgi için İngilizce öğrenmek neden önemli blog yazımıza göz atabilirsiniz.

İngilizce’nin anavatanı olan İngiltere, Amerika, Kanada ve daha birçok anadili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dil eğitimi hakkında bilgi almak istiyorsanız. Web sitemizi inceleyebilir veya bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED