Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Cardiff Sixth Form College Hakkında Bilgiler

Cardiff Sixth Form College

2004 yılında kurulan boarding ve day school olarak eğitim veren Cardiff Sixth Form College, yıllar sonra kendisine büyük bir prestij ve öncülük getirecek eğitim verme sürecine küçük, özel bir kolej olarak başlamıştır.

2009 yılında ilk uluslararası öğrencileri kabul etmeye başlayan kolej, zamanla dünyanın dört bir yanından daha fazla üst düzey akademik öğrenci kabul ederek kapasitesini genişletmiş ve son teknoloji yatılı tesisleri ve birinci sınıf eğitimine yatırım yapmıştır.

Cardiff Sixth Form tamamen çok kültürlü bir ortam olması ve küresel öğrenci çeşitliliği ile akademik bir odaklanma ve en iyi üniversitelere geçiş yolu arayan yerel Galli ve daha geniş Birleşik Krallık öğrencileri de dahil olmak üzere 40'tan fazla ülkeden öğrencisi bulunmaktadır.

Öğrencilerin, dünyanın dört bir yanından gelen akranlarıyla birlikte güvenli ve güçlendirici bir ortamda bağımsızlıklarını geliştirmeleri, kendi kendilerini motive etmeleri ve hırslı olmaları ve genç insanlar olarak olgunlaşmalarını sağlamak için teşvik edici ortam oluşturulmaktadır.

Kolej, 2011 yılında tam yatılı bir okul olarak tescil edilmiş ve o tarihten bu yana İngiltere'nin en iyi akademik okulu olarak lig tablolarında üst sıralarda yer almıştır. Akademik başarı dalında çok sayıda ödül kazanan okul Dukes Education tarafından 2017 yılında satın alınmasıyla birlikte akademik geleceğini güvence altına almıştır.

2022 yılında Cardiff Sixth Form Koleji, en iyi üniversiteleri hedefleyen en kaliteli öğrencilere hitap etmek için tüm dünyada artan talep nedeniyle üniversite şehri Cambridge’in kalbinde yeni bir kampüs açmasının ve birbirinde yetenekli öğrencileri ağırlamanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Cardiff öğrencilerinin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında Oxford, Cambridge, Imperial College, London School of Economics ve University College London'ın yanı sıra ABD, Hong Kong, Avustralya, Avrupa ve öğrencilerin tıp, hukuk, mühendislik, bilgisayar bilimleri ve ekonomi gibi akademik konularda eğitim gördüğü diğer uluslararası destinasyonlardaki en iyi üniversiteler yer almaktadır.

Cardiff Sitxh Form, Cardiff ve Cambridge Kampüsleri

Her iki kampüs de mükemmel tesislerle ve yatılı konaklama imkanlarıyla donatılmıştır. Hem Cardiff hem de Cambridge'in şehir merkezlerinde bulunmasından dolayı Kolej’den kolayca yürünebilecek alışveriş merkezleri, restoranlar, kafeler ve turistik yerler gibi olağanüstü olanaklar yer almaktadır. Çarpıcı parklar, deniz kıyısı, prestijli üniversiteler, dünya standartlarında spor salonları ve tiyatroların yanı sıra tarihi öneme sahip mimari yerler, öğrencilere Kolej’in ötesini keşfetme ve geçirdikleri zamanı keyifli kılmalarına olanak tanımaktadır.

Cardiff Sixth Form College Kampüs Hayatı

Cardiff Sixth Form, öğrencilerine pastoral açıdan huzur verici, akademik ve idari personel konusunda oldukça tatmin edici üst düzey bir eğitim olanağı tanımaktadır.

Öğrencilerin geçirdiği okul günleri akademik dersler, kariyer seminerleri, teşvik edici aktiviteler bire bir oturumlar ve üniversite için hazırlanan öğrencilere UCAS desteği ile doludur. Öğrenciler düzenli olarak akademik gelişimlerinin gözlenebilmesi için sınav koşullarında test edilmektedir.

Öğrencilerin sadece akademik olarak değil aynı zamanda kişisel gelişim ve ilgi alalarına yönelik becerilerini geliştirmeleri ve değerli deneyimler kazanmaları açısından gönüllülük programları düzenlenmektedir.

- Aktivite ve Etkinlikler

Kulüpler ve etkinlikler çoğunlukla akşamları ve hafta sonları gerçekleşmekte olup bunların çoğu öğrencilerin sorumluluk bilincine varmaları amacıyla kendileri tarafından yürütülmektedir. Her yıl, spor günü, Eisteddfod (Yetenek Gösterisi), GLEE tiyatro prodüksiyonu ve Kültürel Etkinlik gibi tüm Kolej topluluğunun katıldığı bir dizi büyük etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Bu etkinliklerin yanı sıra ;

  • Spor yarışmaları,
  • “Cooking” etkinlikleri,
  • Süslü kıyafet etkinlikleri,
  • Sinema akşamları,
  • Yaratıcı yazarlık,
  • Fotoğrafçılık,
  • Cadılar bayramı partileri,
  • Noel Balosu,
  • Paskalya piknikleri,
  • Barbekü partileri,
  • Moda gösterileri gibi bir dizi etkinlik de düzenlenmektedir.


* Okulun düzenlediği aktivite ve kulüpleri bu link üzerinden okulun resmi sitesinde inceleyebilirsiniz.

Böylesine dinamik ve uluslararası bir öğrenci nüfusunun olmasında dolayı her öğrencinin kültürüne saygı duyularak Çin Yeni Yılı, Nijerya Bağımsızlık Günü, Malezya Günü, Vietnam Bağımsızlık Günü ve Azerbaycan Bağımsızlık Günü gibi örneklerin verilebileceği etkinlikler kutlanmaktadır.

Cardiff Sixth Form College Müfredat

Cardiff Sixth Form Koleji akademik mükemmellik konusunda bir üne sahip olmasıyla birlikte hem GCSE hem de A Seviyesindeki sonuçlarımdaki başarısıyla adından oldukça sık bahsettirmektedir. Tüm Cardiff öğrencileri, öğrencilerin seçtikleri bir konuda araştırma yapmalarını, bir araştırma projesi yazmalarını ve sunmalarını sağlayan ve UCAS puanlarında yarım A Seviyesi değerinde olan Genişletilmiş Proje Yeterliliği (EPQ) alma fırsatına sahiptir.

- British Educational System (İngiliz Eğitim Sistemi)
- A-Levels
- GCSEs
- UCAS Programme
- University Destinations


* Cardiff Sixth Form College Sınav Sonuçları için bu linki tıklayabilirsiniz.

Cardiff Sixth Form College, on yılı aşkın bir süredir A Level sonuçlarında Birleşik Krallık'taki en iyi okullardan biri olmakla birlikte dünyanın da en iyi A Level okullarından biridir. Kolej'in sınav sonuçları ile öğrencilerin %90'ından fazlasının sürekli olarak en yüksek A* ve A notlarını almasıyla okul için oldukça büyük bir başarıdır.

Cardiff Sixth Form College Olanakları

  • Mükemmel öğretim, bire bir destek, üstün akademik materyaller,
  • Öğrencilerin akademik başarılarında fark yaratmalar için müfredat dışı etkinlik programı,
  • Özel kariyer rehberliği,
  • Gönüllülük, İletişim, Girişimcilik, Eleştirel düşünme, Araştırma ve Liderlik becerilerini geliştirme,
  • Kişisel beyanların yazılması, Mülakat tekniği, Üniversite kabul testleri,
  • Küçük sınıflar,
  • UCAS rehberliği,
  • Mükemmel öğretim ve her öğrenciye bireysel ilgiyi birleştiren metotlar,
  • Münazara, Spor, Müzik, Drama.


Cardiff Sixth Form College, Boarding

Öğrencilerin yaklaşık %85'i Cardiff Sixth Form College'da tam pansiyon kalmakta ve tamamı ana akademik binalara kısa bir yürüyüş mesafesinde olan, amaca yönelik inşa edilmiş modern pansiyonlarda konaklamaktadır.

Öğrencilerin konaklayacağı oda tipleri “cluster rooms”, “aparments”, studio flats” olmak üzere üçe ayrılmıştır.

- “Cluster romms” yani küme odalar, tek kişilik yatak odaları ve özel banyolarının yanı sıra ortak bir mutfak ve salon ile dört ila altı öğrenci tarafından paylaşılmaktadır.
- “Apartments” yani daire konaklamasında iki adet tek kişilik yatak odası ve ortak banyo, mutfak ve salon bulunmaktadır.
- “Studio Flats” yani stüdyo daire konaklamasında özel banyolu ve mutfaklı tek kişilik bir oda bulunmaktadır.


Tüm öğrenciler geniş ortak kullanım alanlarına, çamaşırhanelere, müzik uygulama odalarına, sanat odalarına ve tesis bünyesindeki sağlık merkezlerine erişim hakkına sahiptir.

Cardiff Sixth Form College, Day Student

Okul, gündüz öğrencileri için hepsinin en iyi üniversitelere yerleşmesini hedeflemekte ve akademik olarak gelişebilecekleri, becerilerini geliştirebilecekleri ve dünyanın dört bir yanından gelen diğer en iyi öğrencilerle birlikte çalışabilecekleri iddialı bir ortamda çalışmaları için olanak sağlamaktadır.

Gündüzlü öğrenciler ayrıca sunulan çok sayıda müfredat dışı faaliyetin keyfini çıkarmakta ve hem gönüllü olarak çalışmakta, dışarıdan konuşmacıların derslerine katılmakta, kariyer topluluklarına liderlik etmekte, zenginleştirme gezilerine katılmakta ve yarışmalarda yer alabilmektedir.

Öğrencilere, kabul testleri için zaman çizelgeli programlar, örnek mülakat uygulaması, konuya özel görüşmeler ve bire bir özel tavsiyelerin yanı sıra Oxbridge, Tıp ve ilgili dereceler için özel programlar da dahil olmak üzere kapsamlı üniversite hazırlığı eğitimi verilmektedir.

Global Yurtdışı Eğitim, dünyanın dört bir yanında yer alan öğrenim kurumlarına pratik bir şekilde giderek hayallerini gerçekleştirmene olanak tanımaktadır. Lise, lisans, yüksek lisans ve dil eğitimi seçeneklerinden dilediğin eğitim türünü tercih edebilirsiniz. Ülke, şehir hatta kurum seçimi yaparak kusursuz ve eğlenceli bir öğrenim süreci geçirebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED