Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Yüksek Lisans ve Ücretleri

İngiltere Yüksek Lisans

Günümüzde, rekabetin giderek arttığı iş dünyasında yüksek lisans yapmanın önemi her geçen gün daha da belirgin bir hale geliyor. Yüksek lisans, bireylere daha derinlemesine bilgi ve uzmanlık kazandırmanın yanı sıra kariyerlerinde ilerleme ve rekabet avantajı sağlama fırsatı sunmaktadır.

İngiltere, dünyanın önde gelen eğitim merkezlerinden bir olarak yüksek lisans eğitimi için cazip bir destinasyon olarak öne çıkmaktadır.

İngiltere’de yüksek lisans yapmak çoğu kişi için hayatının dönüm noktası olabilmektedir. İngiltere akademik mükemmelliği sağladığı üniversiteleri ile dünya çapında prestijli ve saygın eğitim kurumlarına sahiptir. İngiltere’de yüksek lisans yapmak mezunlarının dünya çapında tanınmaya ve iş bulma süreçlerinde avantaj elde etmelerini sağlamaktadır. İngiltere üniversitelerinde sunulan eğitim akademik mükemmelliğin yanı sıra hayata uyarlanabilir pratik deneyimleri de içerdiğinden kariyer basamaklarını hızla tırmanmalarını sağlamaktadır. Bu yazımızda İngiltere’de yüksek lisans yapmak hakkında merak edilenlerle ilgili bilgi vereceğiz. İngiltere yüksek lisans hakkında kapsamlı bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere’de Yüksek Lisans Dereceleri

İngiltere'de yüksek lisans programları, genellikle farklı alanlardaki uzmanlık derecelerini sağlamaktadır. Bu programlar, Quality Assurance Agency (QAA) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak değerlendirilir. QAA, İngiltere'deki yükseköğretim programın kalitesini, öğretim yöntemlerini, kaynakları, öğrenci destek sistemlerini ve mezunların niteliklerini göz önünde bulundurur. Bu değerlendirme, programın akademik ve mesleki değerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasını da içerir. QAA İngiltere yüksek lisans araştırmalarında iyi bir kaynak görevi de görebilmektedir. İngiltere yüksek lisans programları ve üniversiteleri QQA değerlendirmeleri için bu linki ziyaret edebilirsiniz. Aşağıda QQA tarafından 3 kategoriye ayrılan İngiltere yüksek lisans programlarını inceleyebilirsiniz.

1. Research

  • Genellikle 24 ay sürer.
  • Lisans derecesini iyi dereceyle bitirmiş ve konuyla ilgili çalışma deneyimi olan adaylar için uygundur.
  • Akademik kariyer (PhD, DPhil) yapmak isteyenler için idealdir.


2. Specialised or Advanced Study

  • Genellikle 12 ay civarında sürer.
  • Belirli bir program çerçevesinde öğretime dayalı bir programdır.
  • Tez, araştırma, performans veya müzik kompozisyonu gibi bir sonuç üretilmesi gerekir
  • Akademik, profesyonel veya çalışma hayatına devam etmek isteyenler için uygundur.


3. Professional or Practice

  • Belirli bir mesleki kariyer üzerine eğitim almayı amaçlar.
  • Eğitime dayalı bir programdır.
  • İş imkânları (staj) veya bağımsız projeler içerebilir.


İngiltere’de yüksek lisans eğitiminin ardından, eğitim alınan bölümlere göre farklı derecelerle belirtilen yüksek lisans diploması alınmaktadır. Aşağıda İngiltere yüksek lisans derecelerini aşağıda inceleyebilirsiniz.

- MA (Master of Arts) : Sosyal bilimler, beşeri bilimler, sanat ve edebiyat gibi alanlarda uzmanlık derecesidir. Genellikle araştırma ve yazma odaklı programlar içerir.

- MSc (Master of Science) : Fen bilimleri, mühendislik, matematik gibi alanlarda uzmanlık derecesidir. Deneysel çalışmalar ve laboratuvar çalışmaları içerebilir.

- MBA (Master of Business Administration) : İşletme ve yönetim alanlarında uzmanlık derecesidir. Pazarlama, finans, insan kaynakları, yönetim gibi alanlarda uzmanlaşmak için uygundur. Genellikle tezsiz bir programdır.

- MMus (Master of Music) : Müzik alanında uzmanlık derecesidir. Genellikle performans, kompozisyon veya müzikoloji üzerine odaklanır.

- LLM (Master of Laws) : Hukuk alanında uzmanlık derecesidir. Hukuki konuları derinlemesine incelemeyi ve uzmanlaşmayı sağlar.

- MEd (Master of Education) : Eğitim bilimleri alanında verilen yüksek lisans derecesidir. Öğretmenlik, eğitim yönetimi, müfredat geliştirme gibi alanlarda uzmanlaşmak için uygundur.

- MEng (Master of Engineering) : Mühendislik alanlarında uzmanlık derecesidir. Makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği gibi alanlarda uzmanlaşmak için uygundur.

- MLitt (Master of Literature) : Edebiyat ve dilbilim alanlarındaki uzmanlık derecesidir. İngiliz edebiyatı, Amerikan edebiyatı, dilbilim, çeviri gibi alanlarda uzmanlaşmak için uygundur.

- MPhil (Master of Philosophy) : Genellikle araştırma odaklı bir yüksek lisans derecesidir. Öğrenciler, belirli bir konuda derinlemesine araştırma yaparak tez hazırlarlar. Doktoradan daha kısadır ve genellikle doktora programına geçiş için bir basamaktır.

- Master of Research (MRes): Araştırma odaklı bir yüksek lisans derecesidir. Öğrenciler, genellikle araştırma becerilerini geliştirmek ve bir araştırma projesi yürütmek için tasarlanmış bir programa katılırlar.

İngiltere yüksek lisans bölümleri için bu linki ziyaret edebilirsiniz.


İngiltere Yüksek Lisans Başvuru Şartları

İlgi alanlarınıza, akademik geçmişinize ve bütçenize göre kendinize en uygun üniversite ve programı seçmek İngiltere yüksek lisans başvuru süreci için oldukça önemlidir. Bu süreçte en önemli hususlardan biri de başvuru koşulların karşılanmasıdır. İngiltere yüksek lisans başvuru koşulları, programa ve üniversiteye üniversiteye bağlı olarak değişebilmektedir.

  • Lisans Diploması : Başvuracağınız programla alakalı bir lisans diplomasına sahip olmanız gerekir.
  • Not Ortalaması : Genellikle 4 üzerinden en az 2.0 (bazı programlar için 2.5 veya 3.0) ortalama istenmektedir.
  • Dil Yeterliliği : IELTS İngilizce dil yeterlilik sınavlarından programın belirlediği puanı almış olmanız gerekir. Genellikle IELTS için 6.0-7.0, puan istenmektedir. IELTS UKVI hakkında detaylı bilgi bu linki ziyaret edebilirsiniz.
  • GMAT/GRE : Bazı programlar GMAT veya GRE gibi ek sınavlar da talep edebilir.
  • Referans Mektupları : Akademik hocalarınızdan veya işverenlerinizden aldığınız 2-3 referans mektubu.
  • Niyet Mektubu : Neden bu programı seçtiğinizi ve bu programdan ne beklediğinizi anlatan bir mektup. Niyet mektubu örneği için bu linki ziyaret edebilirsiniz.
  • CV : Akademik ve profesyonel geçmişinizi anlatan bir özgeçmiş. CV hazırlama ve CV örnekleri için bu linki ziyaret edebilirsiniz.


İngiltere yüksek lisans kabul şartları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


İngiltere Yüksek Lisans Ücretleri

İngiltere'de yüksek lisans dünyanın her yerinden öğrencileri hayali olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu hayali gerçekleştirmek için en merak edilen konuların başında İngiltere yüksek lisans ücretleri gelmektedir. Bu bölümde İngiltere yüksek lisans ücretleri ve ücretleri etkileyen faktörler hakkında bilgi vereceğiz.

İngiltere'de yüksek lisans ücretleri, seçtiğiniz üniversiteye, bölüme, programın süresine ve burs imkanlarına göre büyük ölçüde değişir. Örneğin mühendislik, tıp ve işletme gibi popüler bölümlerin ücretleri daha yüksekken, Sanat ve Beşeri Bilimlerin ücretleri görece daha uygun kalabilmektedir. Ayrıca eğitim süresinin de 1 ya da 2 yıl olmasının da eğitim ücretlerine etkisini de hatırlatmak gerekmektedir.

Genel bir bilgi vermek gerekirse prestijli ve köklü üniversiteler genellikle daha yüksek ücretler talep edebilmektedir. Oxford ve Cambridge gibi en prestijli üniversitelerde yıllık ücretler 30.000 GBP’'i aşabilmektedir. Ancak İngiltere yüksek lisans ücretleri diğer üniversitelerde 16.000 GBP bandında başladığını söylemek mümkün. İngiltere’de yüksek lisans eğitimi için uluslararası öğrencilere sağlanan burslardan faydalanmak eğitim ücretlerinizin kısmi olarak azalmasına olanak sağladığını unutmamak gerekir. İngiltere’de yüksek lisans bursu için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi almak için bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED